2011/03 Blog Arşivi

ABD'nin California Eyaleti'nde küresel bilişim şirketlerinin toplandığı ve Silikon Vadisi olarak bilinen bölgede şirketler arasında mevcut birçok dava sürüyor. Teknolojinin gelişimi beraberinde yeni ürünler kadar, şirketler tarafından açılan farklı patent davalarını da getiriyor. Bu davalarda en çok taraf olan şirketler Apple, Google, Microsoft, LG, Sony gibi dünya devleri. Sön dönemde en çok davalık olan şirket Apple, Google Microsoft tarafından bazı fonksiyonları kopyalamakla suçlanıyor. Bunun yanında özellikle küçük şirketler dünya devlerinin patentlerini izinsiz kullandıkları suçlamasıyla mahkemelere başvuruyor.


Devamı için tıklayınız ...

World Finance Magazine tarafından şirketlerin 2000-2010 yılları arasındaki performanslarına göre belirlenen “10 Yılın Şirketleri” arasında Turkcell de yer alarak ödül almaya hak kazandı. Bu yıl ilk defa verilen “10 Yılın Şirketleri Ödülleri”nde (Company of The Decade Awards) Turkcell'in yanında ABD'li Apple, Finlandiyalı Nokia, Alman Deutsche Bank gibi dünya devleri de yer aldı. Ödüller şirketlerin itibar, performans ve müşteri hizmetleri konusunda mükemmellik gibi kriterler göz önünde bulundurularak belirlendi.


Devamı için tıklayınız ...

Günde ortalama 150 makale yayınlayan The Independent Android, iPhone ve Blackberry için geliştirilen ücretsiz akıllı telefon uygulamasını tanıttı. Uygulama ile gündeme dair haber ve analizler mobil cihazlarda görüntülenebiliyor. Uygulama ayrıca yeni haberleri de anında gösterebilme özelliğine sahip.

Kullanıcılar mobil cihazlarına indirdikleri haberleri çevrimdışı da okuyabiliyorlar ve bu haberleri sosyal ağlar üzerinde ya da e-posta yoluyla paylaşabiliyorlar.


Devamı için tıklayınız ...

Genel Yayın Yönetmenliğini Emre Şen'in, şef editörlüğünü de otomotiv dünyasının tanınan isimlerinden Okan Altan'ın üstlendiği Mobility Channel MC TV çatısı altında yayına başladı.

Mobility Channel ana sektör olarak otomotiv dünyasını belirledi ancak kanal denizcilik, havacılık, taşımacılık, motosiklet, savunma sanayi, iş makineleri ve mobil iletişime yönelik olarak da yayın yapacak.

Mobility Channel “Stop & Watch” sloganıyla kurulduç Merkezi Frankfurt'ta bulunan kanal Avrupa ve Türkiye'de 600 milyon kişiye ulaşacak. 22 Mart tarihinden bu yana test yayını gerçekleştiren kanal kısa bir süre içinde programlı yayına geçmek hedefinde. Mobility Channel şu an Turksat 3A uydusu, frekans 12562, polarizasyon Vertical, kapsama Batı, symbol rate 25000, FEC 5/6 üzerinden izlemek mümkün.


Devamı için tıklayınız ...

Google dün başlattığı uygulama ile arama sonuçlarına Facebook “like” butonu gibi bir “artı 1” butonu ekledi. Kullanıclılar “Artı 1” özelliğini kullanarak arama sonuçlarını beğenip beğenmediklerini gösterebilecek ve Gchat, Gmail, Google Reader, Buzz ve Tweeter gibi platformlarda paylaşabilecekler. Google arama mühendislerinden Matt Cutts uygulama ile oyları algoritmalara entegre ederek, arama motorunu geliştirmeyi hedeflediklerini söylüyor. Cutts açıklamasında şu anda Facebook bağlantılarını sisteme ekleme planlarının olmadığını da belirtiyor.


Devamı için tıklayınız ...

Google bir açıklama yaparak, Gmail için reklam stratejisini açıkladı. Şirket açıklamada Gmail reklamlarının kalitesinin artacağını ve kullanıcılara ilgi duydukları konularla daha uygun reklamlar gönderileceğini belirtti.

Şirket teknik konularla ilgili olarak çok bilgi vermemiş olsa da, son dönemde Gmail'de kullanılan ‘Priority Box' adı verilen teknikle reklam kalitesinin arttırılacağını söyledi. Priority Box, e-postaları önemlerine göre ayırmaya olanak sağlayan bir teknik.


Devamı için tıklayınız ...

23 Mart tarihinde hayatını kaybeden ünlü yıldız Elizabeth Taylor bir dönem reklamlarında yer aldığı Unilever'in sabun markası Lux tarafından unutulmadı. Marka,'menekşe gözler' anısına JWT ajansı tarafından hazırlananbir reklam filmi yayınladı. Lux Sabunları'nın ilham kaynağının Taylor olduğunu vurgulayan reklamda ünlü oyuncunun 1947 ve 1956'da yer aldığı Lux reklamlarındaki fotoğraflarının yanında, hafızalara kazınmış olan görüntüleri de kullanılıyor.


Devamı için tıklayınız ...

Pepsi yeni reklam kampanyasında Kenan İmirzalıoğlu ve Hülya Avşar'ı bir araya getirdi. Reklamda ikilinin bir konservatuarda tesadüfi bir şekilde karşılaşıyorlar.

PepsiCo İçecek Pazarlama Başkan Yardımcısı Deniz Aktürk Erdem de kampanya hakkında bilgi vererek, Kenan İmirzalıoğlu ile yürütülen çalışmaların geçen yıldan bu yana davam ettiğini ve Pepsi'nin tüketiciler ile ünlü starları buluşturmaya devam ettiğini söyledi. Pepsi yeni reklam kampanyasında günlük 60 dakika konuşma süresi ve bunun yanında da cepten internet veriyor. Pepsi'nin yeni kampanyasından Turkcell ve Avea'lılar yararlanabilecek.


Devamı için tıklayınız ...

Shell 15 Ekim tarihinde dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştireceği bir deneme ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor. “30 Dakikalık dünyanın en kalabalık yakıt tasarrufu eğitimi' organizasyonu trafiğe kapalı mekanlarda aynı anda 10 ülkede birden gerçekleştirilecek. 30 dakikalık eğitimin ilk 20 dakikasında katılımcılar interaktif olarak yakıt tasarrufuna dair teorik eğitim alacak, son 10 dakikada da kısa bir testten geçirilecekler. 15 Ekim saat 12:00'da başlayacak olan eğitim, saat 12:30'da aynı anda korna çalınarak sona erecek. Shell & Turcas Petrol Pazarlama Müdürü Pınar Mavituna rekor denemesi için Kadıköy ya da Taksim gibi kalabalık bölgelerden birinin seçileceğini ve bu anlık eğitimin Shell FuelSave Tasarruf Yakıtları Marka Elçisi Burcu Esmersoy ile birlikte verileceğini söyledi.


Devamı için tıklayınız ...

Amerikan fast food zinciri Carl's Jr. Ürettiği hindi burgerin tanıtımı için 2010 Miss Turkey birincisi Gizem Memiç'le çalıştı. Şirket İngilizce hindi kelimesinin karşılığı olan ‘turkey' kelimesinden yola çıkarak Memiç'le çalışma kararı aldı.

Reklam filmi oryantal müzik eşliğinde ekrana geliyor. Havuz kenarında elindeki burgerle yürüyen Memiç, üzerindeki kırmızı elbiseyi çıkarıyor ve üzerinde burger desenli bikinisi ve ‘Miss Turkey' yazılı kurdelesi kalıyor.


Devamı için tıklayınız ...