Netflix Oyun Sektörüne Giriyor

Son zamanlarda ortaya çıkan bazı söylentiler dünyanın en büyük video platformu olan Netflix firmasının oyun sektörüne adım atacağına dair oldu. Netflix firmasının oyun platformuna giriş yapması ile ilgili olarak geçen günlerde yapılan açılma ise her ne kadar söylentiler öncesinde duyulsa da şaşkınlık yarattı.

Oyun sektörüne yatırım yapma kadarı aldığını duyuran platform dev teknoloji firmalarının izinden giderek bu alanda da başarı elde etmeyi hedefliyor. 

Netflix tarafından yapılan açıklama daha öncesinde söylenti olarak duyulsa da faaliyet alanının oyun sektöründen uzak olması alınan karar da şaşkınlık yarattı. Şirketin oyun sektöründen uzak bir platforma sahip olması şaşkınlık yaratırken firmanın gerekli alt yapıyı kolaylıkla oluşturacak olan bir mali kaynağının bulunması ise yatırımı mantıklı bulunmasına neden oluyor. 

Neden Netflix Oyun Sektörüne Adın Atıyor?

Film ve dizi gibi birçok farklı çalışmanın aboneler tarafından her an her yerde izlenebilmesine olanak sunan Netflix platformunun oyun sektörüne adım atmasında en önemli etkenin son zamanlarda abone sayısında düşüş olmasına bağlanıyor. Netflix firmasının son zamanlarda yaşadığı abone düşüşlerinin yanı sıra abonelerinin birçoğunun oyunlara olan yakınlığı da firmanın bu sektöre adın atmasına etkin olduğunu düşündürüyor. Böylelikle daha fazla abone sayısında da ulaşarak önceli başarısını da yakalayacağına dair umutlar da yükseliyor.

 

Netflix Firmasının Karşılaşabileceği Engeller Nelerdir?

Oyun sektörüne adım atacağını belirten video platformu bu durumda dünyada bulunan oyun şirketleri ile olan rekabeti ise merak konusu oldu. Karşılaşabileceği birçok farklı engel olan platformun en önemli engelli ise oyun sektörü konusunda yeterli donanım, alt yapı ve tecrübeye sahip olmaması geliyor. 

Birçok farklı yapı oyun sektörüne giriş yapmayı planlamak ile beraber bu sektör içinde kendine yer edinemeyip hayalinde vazgeçerken Netflix firması büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Film ve dizi sektöründen tamamen farklı bir alana giriş yapmaya hazırlanan Netflix firmasının oyunlar ile ilgili olarak başarısı elde edip edemeyeceği ise ilerleyen dönemlerde daha iyi anlaşılacak. Bunun ile beraber firmanın rekabet piyasasında mücadelesi de merak ediliyor. 

Arşiv