Google Lens

Görüntü tanıma teknolojisi olarak da ifade edilebilen Google Lens Google tarafından sinir ağına dayalı olan görsel analiz yeteneğini kullanarak görüntü hakkında bilgi sunulmasıdır. Google tarafından ücretsiz olarak sunulan Google lens özelliğini açarak sizde görüntü tanıma teknolojisinden yararlanmaya başlamanın avantajlarını elde edebilirsiniz. 

Google Lens Ne İşe Yarar?

Google tarafından geliştirilerek kullanıcılara sunulan Google lens hayatı kolaylaştıran özelliklere sahip olmak ile beraber kullanımı da son derece basittir. Herhangi bir ürün ya da çeviri için telefonun kamerasından ürün ya da resmin fotoğrafının çekilmesi ise görüntü tanımlama yapılabilir. 

İçerikler ile ilgili olarak otomatik olarak arama yapan bir uygulama olan Google Lens çalışmasının ise ücretsiz olması kullanıcılar tarafından da daha da beğeni ile karşılanmasına etki etti.

Kullanıcılar sunulan Google Lens özelliği ile herhangi bir hayvan, bitki ya da ürünün fotoğrafını çekerek tanımlanan içerik ile ilgili detaylı tüm bilgilere kolaylıkla erişebiliyor. Böylece adın bilinmeyen bir bitki ya da sahip olunmak istenen bir giyim veya buna benzer birçok işlem arama yapmaya ve detaylı inceleme yapmaya gerek olmadan kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. 

Kullanıcılar tarafından gerçekleştirilen aramalar ile ilgili bir diğer özellik ise kullanıcıların arama gerçekleştirmeleri sonrasında dinleme özelliği ile sesli olarak da arama sonuçlarını dinleyebilmesidir. Herhangi bir yemeğin resmini çekerek hangi restoranda yenilebileceğine dair bilgilere kadar her bir detay Google Lens ile elde edilerek kullanılabiliyor.

Kullanıcılar tarafından büyük kolaylıkla olan Google Lens uygulaması sayesinde birçok bilgi ya da merak edilen birçok detay kolaylıkla ve kısa sürede edinilebilir hale geldi. 

Google Lens Nasıl Açılır?

Google lens uygulamasının açılımı son derece basit olup kullanımı gibi uygulamada oldukça basit olarak sunuldu. Tabletinizden ya da Adroid telefonunuzdan Google fotoğraflar uygulamasını açmanın sonrasında fotoğrafı seçerek abinde lens özelliğine dokunmanız yeterli. Fotoğrafa bağlı olarak tüm ayrıntıları kontrol etmenin akabinde ise bir işlem yapabilir ya da benzer ürünleri de kısa sürede bulabilirsiniz. Uygulamadan yararlanarak birçok farklı bilgiyi edinmenin yanı sıra kolaylıkla çeviri de yapmanın avantajını elde edebilirsiniz. 

Arşiv