SpaceX ile Uzaya Reklam Panosu Atılacak

Her geçen gün gelişen teknoloji ile beraber çıkan haberler de şaşkınlık yaratıyor. SpaceX tarafından duyurulan yeni haber ise şaşkınlığı daha da artıracak olan içerikte. 

Uzay yolu kitapları ve filmlerinde izlenen her şey zaman içinde gerçeğe dönüşmeye başlıyor. SpaceX tarafından gerçekleştirilen açıklama içeriğine göre yörüngeye dijital reklam panosu göndermeye çalışılıyor. 

Uzaya reklam panosu gönderimi ile ilgili alınan haberlere göre Elon Musk tarafından Spacex’i uzaya reklam panosu yollamak için gönderme de Kanadalı bir firma ile anlaşacağı ve ortaklık kurulumu ile ilgili de haberler dolaşıyor.

Uzaya gönderilecek olan reklam panosu ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda dijital özelliğe sahip olan panonu bir tarafında insanların  ve logoların yanı sıra reklamın da oynatılması yer alacak. Devasa bir ekrana sahip olacak olan reklam panosu yörüngeye gönderilmeye hazırlanıyor. 

Uzaydaki Dijital Reklam Panosunu Kimler İzleyebilecek?

Uzaya gönderilmesi planlanan reklam panosu şaşkınlık yaratırken panoda yer alan reklamları da kimlerin göreceği de soru işareti olarak yer aldı. Firma tarafından yapılan açılma ise bu anlamda cevap niteliğindedir. 

Uzaya gönderilecek olan reklam panosunun yörüngeye girişi sonrasında bir selfie çubuğu da panoya takılacak. Selfie çubuğundan alınan görüntüler ise dünya da izlenmesi içinde YouTube, Twitch gibi canlı yayın yapan kanallarda yayınlanacak. Böylelikle uzayda reklamı yapılan tüm tanıtımları dünyadan izleme fırsatın da elde edilecek.

Uyduda Piksel Alanı Paylaşmak Jetonla Sağlanacak

Uyduda piksek alanının paylaşılması ile ilgili yapılan açılamalara göre bu paylaşım için jeton satın alınması gerekecek. Satın alınma işlemlerinde ise beş jeton yer almaktadır. Ekranın rengini belirlemekte olan Kappa, parlaklığını belirlemekte olan Gamma, reklamın görüntüleneceği zaman ile ilgili Xİ, Y koordinatının belirlenmesinde Rhoe ve X koordinatında ise Beta yer alıyor. İnsanların jeton alma işlemlerinde de kripto para kullanabilecekleri de alınan haberler arasında bulunuyor. 

Uydu yörüngesinde asılı kalacak olan reklam panosu ile ilgili olarak öncelikle teklifler alınarak sonrasında uygulamanın da hayata geçirileceği de alınan son bilgiler arasında yer alan detaylardır. 

Arşiv