2015/01 Blog Arşivi

ABD'de 1 Şubat'ta yapılacak olan 2015 Super Bowl Amerikan Futbolu Şampiyonası için, yüzlerce firma yüzlerce reklam hazırladı ve Super Bowl, ABD'de reklam yayınlanması en pahalı etkinliklerden biri. Volvo, bu etkinlikte yayınlanmak üzere bir reklam hazırlamak yerine, bütün araba reklamlarının temelinde araba satma amacı olduğunu, Volvo'nunsa insanlara önem verdiğini anlatan bir kampanya tasarlamış.


Devamı için tıklayınız ...

Partner bulma sitesi Match.com, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaştığı şu günlerde, Starbucks'la anlaşarak "Starbucks'ta Buluşun" özelliğini kullanmaya başladı. Reklam, Match.com'da bir markayla ortaklaşa hazırlanan ilk özellik. Match.com üyeleri, özelliği kullanarak bir başka üyeye, adresin seçilebildiği bir Starbucks'ta buluşma davetiyesi gönderebiliyor.

Starbucks Global Pazarlama Müdürü, Starbucks'ın, insanların önemli anları paylaşmak için buluştukları bir mekan olarak düşünüldüğünü ve Sevgililer Günü'nün de, yeni önemli anları teşvik etmek için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.


Devamı için tıklayınız ...

Kocaeli Belediyesi, sokaklarda bulunan çöp konteynırları ve çöp sepetlerine reklam afişi ve reklam amaçlı ilanlar asıldığını, bunun görsel kirlilik oluşturduğunu belirtti. Çöp kutularına ilan ve reklam yapıştıran kişilerin tespit edilip cezalandırılacağını da ifade eden yetkililer, çöp kutularının sadece çöp atmak için kullanılması gerektiğinin altını çizdi.  


Devamı için tıklayınız ...

Birçok araştırma, tüketicilerin geleneksel formattaki internet reklamlarına karşı tepkisizleştiğini gösteriyor. Bu durumun en önemli iki sebebi, kullanıcıların, internet reklamlarının faaliyetlerini kesintiye uğrattığını düşünmesi ve artık banner gibi bazı reklam tekniklerinin çok sıradan görülüp pek dikkat çekmemesi.

EyeTrackShop isimli araç, kullanıcıların bir internet sayfasında nereye baktığını belirleyebiliyor. Sosyal medyaya alışkın kullanıcılar, özellikle de websiteleriyle büyüyen gençler, yan kısımdaki geleneksel formattaki reklamlara nadiren bakıyorlar. Tabi, bazı pazarlamacılar ve reklam ajansları, "Bir paylaşım platformu olsun, biz de yan taraflarına reklamlar ekleyelim" tekniğine bağlı kalmak istiyorlar; çünkü, hem bunun yerine neyin geçebileceğini henüz bilmiyorlar, hem de bundan az da olsa elde ettikleri geliri korumak istiyorlar.


Devamı için tıklayınız ...

Adobe'un son reklam raporuna göre, büyük ekranlı mobil cihazların popülerleşmesi, mobil reklamların yanlışlıkla tıklanma oranını azalttı. Bu gelişmenin, hem tıklanma oranlarını, hem dönüşüm oranlarını, hem de tıklama başı ücreti artırma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.  


Devamı için tıklayınız ...

Facebook, 1 Şubat'ta, Super Bowl kapsamında gerçek zamanlı hedefleme tekniğini kullanarak reklam yayınlayacak. Firma, kullanıcıların Facebook'taki gönderilerinin içeriğine bakarak Super Bowl'la ne kadar ilgilendiklerini saptayacak ve buna göre belirli kullanıcılara reklam gösterecek.


Devamı için tıklayınız ...

%3 Conference adlı organizasyon, ABD'de yılın en büyük spor olayı sayılan Super Bowl Amerikan Futbolu Şampiyonası'nda yer alan reklamların cinsiyetçi olup olmadığı ve ne kadar cinsiyetçi olduğunu değerlendirmek için #3percentsb, #NotBuyingit ve #MediaWeLike hashtaglerini kullanarak bir Twitter kampanyası başlattı. Super Bowl, büyük oranda erkeklere hitap eden reklamlara yer veren birçok organizasyondan biri. Ancak, maç seyircilerinin %45'ini kadınlar oluşturuyor.


Devamı için tıklayınız ...

Facebook'un mobil reklamlardan elde ettiği gelir, 2014'te12 milyar doları geçti. Reklam sektöründeki liderliğini sürdürmek isteyen firma, bu sene özellikle video reklam alanında kendini geliştirmeyi hedefliyor.


Devamı için tıklayınız ...

IKEA mağazalarında, tavana asılan büyük boy gıda reklamlarının altında "Gerçek ürün bu boyutta değildir" yazar. Bir yoğurt markası olan Dannon, insanlara ufak kaplarda yoğurt dağıtıldığı bir tanıtım kampanyası kapsamında, yoğurt kaplarıyla aynı şekilde büfeler tasarladı ve bu kapların alt kısmına, "Gerçek yoğurtlar bu boyda değildir" yazdı. (Yazımıza eklediğimiz resimde alt kısma bakarsanız, uyarıyı görebilirsiniz.) Cilt bakım ürünleri firması Dermitage, kırışıklık azaltıcı bir ürünün reklamları için yarısı çok pürüzsüz cilde, yarısı da kırışık dolu bir cilde sahip bir yüz resmi kullandı. Pürüzsüz cilt görüntüsünün altına da, "Bu resimde bilgisayar teknolojisi kullanılmıştır" ibaresini ekledi.


Devamı için tıklayınız ...

iPhone, iPad ve iPod ürünleri için belirttiği GB kapasitesini, bu cihazlarda yüklü bulunan iOS 8 yazılımının kapsadığı miktarı dahil ederek ifade ettiği için, 2014 sonunda Apple hakkında yanıltıcı reklam davası açıldı. Elektronik alet üreticileri, genellikle, ürünlerinde hazır yüklü bulunan programların kapsadığı alanı çıkardıktan sonra kalan GB kapasitesi miktarını reklamlarında kullanır.


Devamı için tıklayınız ...