2011/10 Blog Arşivi

Hızla büyüyen online alışveriş sitelerinin rekabet içinde olduğu son günlerde, giyim ve moda alanında satış yapan Limongo da, yeni reklam filmiyle bu rekabete katıldı. Hale Caneroğlu ve Eda Taşpınar gibi modern ve şık kadını temsil eden yıldızların, Markafoni reklamından sonra, şimdi de bir başka yıldız oyuncu Şenay Gürler'i, “private shopping” yani kişiye özel alışveriş felsefesiyle ilerleyen limango'nun reklam filminde izliyoruz.


Devamı için tıklayınız ...

Çağrı Merkezleri ödüllendirildi. Toplam 11 kategoride yarışan firmalar arasında ipi 500 ve üzeri koltuğa sahip Finansbank göğüsledi. İkinciliği 100-499 arası koltuk kapasitesiyle Bank Asya ve 100'den az koltuk kapasitesiyla İGDAŞ takip etti.

İstanbul Çağrı Merkezi Ödülleri'ne bu yıl 7'si kamu 26'sı özel sektörden olmak üzere toplam 33 firma başvuru yaptı.  En fazla başvuru bu yıl gerçekleşti.


Devamı için tıklayınız ...

Türkiye'deki 21 milyon internet kullanıcısının % 70'inin düzenli olarak haber sitelerini takip ettiği ortaya çıktı.

 


Devamı için tıklayınız ...

En iyi İstanbul videosu için İstanblue Vodka yeni bir yarışma düzenliyor. "İstanblue Anlat" adlı yarışmada, amatör katılımcılardan İstanbul'u kendi bakış açılarına göre anlatmaları isteniyor. Yirmi dört yaş sınırının getirildiği yarışmada, konu katılımcılara bırakılıyor.


Devamı için tıklayınız ...

Gün geçtikçe Arap dünyasında fenomen haline gelen Türk Dizileri, izleyici kitlesini artırmaya devam ediyor. Doğu Asya ve Ortadoğu halkı üzerinde büyük etki yapan Yürk Dizileri,  izleyicinin merakına neden oluyor. Oyuncuları ve dizilerin geçtiği mekanları görmek isteyen Araplar İstanbul'a akın ediyor. Arap Coğrafyasında Gümüş'le başlayan son zamanlarda Aşk-ı Memnu ile devam eden rüzgar Arapları İstanbul'a çekerken turizmede katkı sağlıyor. Dizilerin çekildiği mekanları ziyaret eden turistler anılarını paylaşmak için bir web sitesi kurdu. Siteye girenler diziyle ilgili bilgi ve görüşlerini paylaşıyor.


Devamı için tıklayınız ...

Daha önceki yazımızda, sizlere internet reklamlarının ne kadar faydalı olduğunu, bu reklamların anahtar kelimeler kullanılarak nasıl yapıldığından bahsetmiştik.

Bu yazımızda ise, tanıtmak ya da satmak istediğiniz ürünün reklamını nasıl yapacağınızla ilgili bilgilere yer vereceğiz. Google adwords reklamları ile yeni tanışan okuyucularımız için, konuyu en başından ele alacağız.

Adwords reklamlarını kullanabilmek için ihtiyacımız olan ilk şey, bir google e-posta hesabıdır. Gmail olarak da bilinen google mail hesabımızı ve şifremizi oluşturarak, adwords de hesabımızı açıyoruz. Fatura bilgilerini de girdikten sonra, karşımıza adwords hesap yapısı çıkıyor. Bu kısımda yapacağınız düzenlemeler, oluşturacağınız kampanyanız için çok önemlidir.


Devamı için tıklayınız ...

Milyonlarca bilgiyi barındıran ve bizi her geçen gün yeni bilgilerle tanıştıran internet, şimdi de içerisinde yer alan reklamlarıyla hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. İnternet reklamları, 2003 yılından günümüze kadar geçen süre zarfında, sürekli ilerleme ve gelişme kaydetmiş, reklam vermek isteyen kitleler tarafından çokça tercih edilen bir alan haline gelmiştir. Televizyon, gazete ve radyo gibi kitle iletişim araçlarından yapılan reklamlardan daha ekonomik ve hızlı olması, internet reklamlarının fazla talep edilmesine neden oluyor. Ayrıca, bireysel oluşu, kesin ve hızlı sonuca ulaştırması açısından da internet reklamcılığı, en iyi reklam yöntemi olma yönünde ilerlemektedir. Gördüğünüz gibi, önceleri sadece bilgiye ulaşmanın kolay yolu olarak gördüğümüz internet teknolojisi, artık tüm seçenekleriyle hayatımızda…


Devamı için tıklayınız ...

Facebook'u  kendine rakip seçen Unthink, kullanıcılarına özgürlük vaad ederek yola çıktı. Kullanıcı bilgilerini markalara satmayacağını açıklayan site yöneticileri, kişilerin sayfasında yer alacak markaları kendilerinin  seçeceğini belirtiyor. Sosyal ağın ana sayfasında yer alan “özgürlük ve kontrol yol ayrımı” tabelası sitede kişisel haklara duyulan saygıyı ön plana çıkarıyor. Unthink.com yayına geçebilmek için DouglasBay Capital'den 2.5 milyon dolar fon desteği aldı. Dürüstlük sloganıyla site, sosyal ağ kullanıcılarını bilinçli olmaya çağırıyor. Facebook'un reklam gelirlerine de göz diken site, kullanıcıları kendi sayfasına çekmeye çalışıyor.


Devamı için tıklayınız ...

Kısa adı PAGEV olan Türkiye Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı,  Plastik Teknolojileri ve Tasarım Ödülleri Yarışması'nda Viko'yu birinciliğe layık gördü. PAGEV'den dördüncü kez ödül alan Viko, Çevre ve Enerji Kategorisi'nde birinci seçildi.


Devamı için tıklayınız ...