2011/04 Blog Arşivi

Bir önceki yazımızda Google Adwords reklamlarına bir başlangıç yapmış ve Google arama motorunda yayınlanan metin reklamları açıklamıştık bu yazımızda Google Adwords reklamlarının temelini oluşturan anahtar kelime listesi oluşturma konusunu analiz ediyoruz.

Anahtar kelimeler arama motorlarında bir ürün, hizmet veye bilgi arayan ziyaretçilerin arama motorlarına yazıp aradıkları kelime veya kelime öbekleridir. Google Adwords reklamlarında reklam veren firmalar veya markalar, reklamlarının doğru hedef kitleye yani reklamını yaptıkları ürün ve hizmeti arayanlara gösterilmesini sağlamak maksadıyla reklam kampanyalarını oluştururken anahtar kelimeleri kullanmaktadır.


Devamı için tıklayınız ...

Adından düzenlediği sıra dışı reklam kampanyalarıyla söz ettiren İrlanda merkezli Havayolu Şirketi Ryanair'in son reklam filmine İngiliz Reklam Standartları Kurumu ASA'dan (Advertising Standarts Authority) onay gelmedi.

Şirketin geçtiğimiz aylarda gazetelere verdiği bikinili ilan Asa tarafından yasaklandı. Kurum yasaklamaya gerekçe olarak Ryanair'in verdiği reklamın tüketicileri yanlış yönlendirmesini gösterdi.


Devamı için tıklayınız ...

Türk Telekom yüzü olan ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın yer aldığı ve Türk Telekom'un Avrupa'ya açılmasının konu edildiği reklam filminin çekimleri Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 14 saat süren çekimlerden önce set ekibi uluslar arası karayolu da temizlenerek yıkandı.

Çekimler Kapıkule Gümrük Sahası'nın 5 farklı noktasında gerçekleştirildi ve Türkiye'den Bulgaristan'a geçmek için bekleyen yolcuların da oldukça ilgisini çekti. Türkiye'ye gelen gurbetçilerin konu edildiği öğrenilen reklam filminin çekimleri süresince Gümrük Kapısı'na gazetecilerin girmesi ve çekimlerden görüntü alınması yasaklandı.


Devamı için tıklayınız ...

Sosyal medya faaliyetlerini Dekatlon Buzz ile sürdüren Philips Facebook Türkiye sayfası üzerinde bu özel güne dair bir kampanya hazırladı.

8 Mayıs Anneler Günü'ne kadar sürecek olan “Philips ile Anneler Günü” kampanyasına katılmak isteyenlerin www.facebook.com/PhilipsTurkiye adresindeki uygulamaya anneleriyle çekilmiş bir fotoğraflarını yüklemeleri yeterli. Kampanya kapsamında her gün en çok oy alan bir kullanıcı Philips'ten farklı bir hediye kazanıyor.


Devamı için tıklayınız ...

Türk Hava Yolları (THY) ve TAV Holding ortaklığıyla kurulan Turkish Ground Services (TGS) ilk reklam filmini çekti. Reklam filminde bir yer hizmetleri şirketinin uçaklara verdiği hizmetler, yaptığı işler anlatılıyor. Atatürk Havalimanı'nda çekilen reklam filminde hizmet verirken kullanılan araçlar da var.

İlk gösteriminin Mayıs ayı içinde Malezya'da gerçekleşecek olan yer hizmetleri fuarında yapılması planlanan filmde tamamı TGS personeli olan 60 kişi rol aldı. Yönetmenliğini dedesi ve babası da pilot olan Tunç Topçuoğlu'nun üstlendiği ve çekimleri dört gün süren reklam filminde TGS logosunun yanı sıra TGS filosuna katılan en yeni araçlar kullanıldı.


Devamı için tıklayınız ...

Formula 1 yarışları için yeniden bir anlaşma yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, Formula 1 patronu Bernie Ecclestone tarafından Türkiye'nin 2012 yarış takviminde kalabileceği mesajını da taşıyan bir açıklama geldi.

Bernie Ecclestone, Türkiye'nini iyi pistler arasında olduğunu, kaybedilmesinin kendisini de üzeceğini söyledi. Reutes ile bir söyleşi gerçekleştiren Ecclestone, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından yapılan maliyetler konusunda anlaşma sağlanamaması yüzünden Türkiye'nin 2012 yarış takviminde olmayabileceği şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak sorulan soruyu, seyirci eksikliği dışında bir sorun olmadığı, pistin kaybedilmesi halinde üzüleceğini ancak yarışı sübvanse edemeyecekleri şeklinde cevapladı.


Devamı için tıklayınız ...

Türk Hava Yolları uçuş sponsoru olduğu Barcelona veManchester United'ın final oynaması halinde iki takımı da finale ilk defa uçurmuş olacak. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre THY finalin iki takım arasında oynanması durumunda bazı özel etkinlikler de gerçekleştirmeyi planlıyor.

THY yaklaşık 16.7 milyon Euro değerinde bir anlaşmayla her iki takıma da sponsor oldu. 7.7 milyon Euro'yu bulan Barcelona sponsorluğu kapsamında bir uçak Barcelona görselleriyle kaplandı ve takım oyuncuları ile reklam filmi çekildi. THY'nin Manchester United için ödediği sponsorluk bedeli 9 milyon Euro. Sponsorluk kapsamında Manchester United için de bir uçak kaplandı ve yine oyuncuların yer aldığı bir reklam filmi çekildi. Anlaşma 3.5 yıl için geçerli.


Devamı için tıklayınız ...

Ranault Türkiye Facebook sayfası, Socialbakers'ın en fazla duvar paylaşımı yapılan sayfalar listesinde ilk ona girdi. Socialbakers'a göre Renault Türkiye Facebook sayfası bütün markalar arasında en fazla hayran sayısına sahip ikinci marka.

Son dönemde sayfada pek çok viral video ve sanal test sürüşünü yanı sıra, canlı otomobil lansmanları da yer aldı. Böylece sayfa etkileşimin yüksek olduğu bir iletişim platformu haline geldi. Renault Pazarlama İletişim Müdürü Özlem Ünlü de konuyla ilgili bir açıklama yaparak sayfa hayran sayısının Renault Global Facebook sayfasını geçtiğini ve en aktif Renault ülkesi olduklarını söyledi. Fluence için hazırlanan Viral videonun Facebook üzerinde en fazla takip edilen video olduğunu ve Z.E. elektrikli otomobil etkinliğinin canlı yayınla geniş kitlelere ulaştığını, Latitude için hazırlanan 360 derece sanal test sürüşü deneyimi sunan web sitesi ile de dünyada bir ilkin gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Sosyal medyayı hedef kitle ile etkileşimli ve sürekli bir iletişim kurma olanağı sunduğu için çok önemsediklerinin altını çizen Ünlü, yeni ve zengin içeriklerle her gün artan Renault hayranları ile iletişim kurmaya devam edeceklerini söyledi.


Devamı için tıklayınız ...

Kullanıcıların taktığında gözbebeklerinin nereye odaklandığına ve hangi noktalarda daha fazla kaldığına dair bilgiler veren ve böylece biyometrik reklam ölçümü de yapılmasını sağlayan ‘Eye-Tracker' gözlükler Türkiye'ye de geliyor. Eye-Tracker Ipsos KMG tarafından getiriliyor ve 4 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan ‘Yeni Teknolojilerin Kullanımı Konferansı'nın ardından hizmete sunulacak.


Devamı için tıklayınız ...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 12 Haziran'da gerçekleşecek olan genel seçimler öncesi ağırlık verdiği reklam kampanyasını yeni bir reklam filmiyle sürdürüyor. Bir önceki reklam filminde ‘Aile Sigortası' projesini tanıtan CHP bu kez de ‘Çocuk Bütçesi' projesini seçmenlere sunuyor.

Bir önceki filmde olduğu gibi yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından seslendirilen reklam filminde fakir ve zengin iki çocuk arasındaki çelişkiler ekrana getiriliyor. Kılıçdaroğlu'nun “baba” kimliğinin öne çıktığı reklam filminde çocukların eşit fırsatlara sahip olması gerektiğine dair duygusallık oranı yüksek vurgu yapılıyor.


Devamı için tıklayınız ...