Formula 1 yarışları için yeniden bir anlaşma yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, Formula 1 patronu Bernie Ecclestone tarafından Türkiye'nin 2012 yarış takviminde kalabileceği mesajını da taşıyan bir açıklama geldi.

Bernie Ecclestone, Türkiye'nini iyi pistler arasında olduğunu, kaybedilmesinin kendisini de üzeceğini söyledi. Reutes ile bir söyleşi gerçekleştiren Ecclestone, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından yapılan maliyetler konusunda anlaşma sağlanamaması yüzünden Türkiye'nin 2012 yarış takviminde olmayabileceği şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak sorulan soruyu, seyirci eksikliği dışında bir sorun olmadığı, pistin kaybedilmesi halinde üzüleceğini ancak yarışı sübvanse edemeyecekleri şeklinde cevapladı.

Ecclestone pist için uzun bir kira anlaşması yapılmış olduğunu ancak bu anlaşmanın istedikleri an çıkabilmeleri konusunda da bir madde içerdiği açıklamasını yaparak, bu yıl için izleyici sayısının devletin de katkısıyla fazla olacak gibi göründüğünü söyledi. Ecclestone ayrıca İstanbul Park'ın F1 pilotları tarafından da sevilen ve yarışmaktan keyif aldıkları bir pist olma özelliğini de göz önünde bulundurulduğunu belirtti.

Arşiv

Etiketler