Türk Hava Yolları uçuş sponsoru olduğu Barcelona veManchester United'ın final oynaması halinde iki takımı da finale ilk defa uçurmuş olacak. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre THY finalin iki takım arasında oynanması durumunda bazı özel etkinlikler de gerçekleştirmeyi planlıyor.

THY yaklaşık 16.7 milyon Euro değerinde bir anlaşmayla her iki takıma da sponsor oldu. 7.7 milyon Euro'yu bulan Barcelona sponsorluğu kapsamında bir uçak Barcelona görselleriyle kaplandı ve takım oyuncuları ile reklam filmi çekildi. THY'nin Manchester United için ödediği sponsorluk bedeli 9 milyon Euro. Sponsorluk kapsamında Manchester United için de bir uçak kaplandı ve yine oyuncuların yer aldığı bir reklam filmi çekildi. Anlaşma 3.5 yıl için geçerli.

Şampiyonlar Ligi final maçı sadece kazanan takım için ciddi bir gelir kaynağı değil. Avrupa ekonomisi için 350 milyon Euro değer biçilen final maçında kazanan takım 120 milyon Euro civarında parayı kasasına götürecek. Finalde kupayı kazanamasa da kaybeden taraf da 70 milyon Euro'luk gelir elde edecek.

Arşiv

Etiketler