2018/09 Blog Arşivi

Hedef Kitlenizi Google ve Facebook Kanallarında Beraber Yönetin

Dijital platformlarda reklam çalışmaları sergiliyorsanız, her bir platform için ayrı reklamlar oluşturmanız gerekebilir. Ancak ayrı ayrı reklam çalışması yapsanız bile bu reklamları birbiriyle entegre bir hale getirmeniz gerekebilir. Google ve Facebook gibi kanallar üzerinden hedef kitlenize ulaşabilmek, reklam çalışmalarınızı sergileyebilmek ve hedef kitleniz üzerinde olumlu izlenim bırakabilmek için bazı noktalara dikkat etmelisiniz.


Devamı için tıklayınız ...
Yandex Navigasyon Mobil Reklamları

Mobil kullanıcıların yoğun bir şekilde kullandıkları navigasyon uygulamaları da artık reklam kampanyaları için aktif bir şekilde kullanılıyor. Sadece araç sahiplerinin değil, yaya haldeki kullanıcıların da yoğun bir ilgi gösterdiği Yandex Navigasyon özelliği sesli reklam adı verilen reklamlar için de size uygun zemini hazırlıyor. 


Devamı için tıklayınız ...
Sosyal Medya Yönetimi için 7 Önemli İpucu

Sosyal medya üzerinde daha iyi bir şekilde yer alabilmek için bazı önemli detaylara dikkat etmeniz gerekir. Ürün ve hizmetleriniz ya da bireysel sayfalarınızı daha iyi şekilde yönetebilmek istiyorsanız aşağıda yer alan sizler için hazırladığımız ipuçlarına göz atabilirsiniz.

1. Hedef Belirleyin

Reklam kampanyalarınız için ilk önce bir hedef belirlemeniz gerekiyor. Doğru mesajın seçimi ve doğru hedef kitlenin belirlenmesi ile bu adımı gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. En doğru hedef kitleye en doğru zaman ve en doğru yerde ulaşabilmeniz demek satın alma eylemlerinin kullanıcılar tarafından daha fazla gerçekleşmesi demektir. Bu durum aynı zamanda ürün ve hizmetlerinizin bilinirliğinin artmasını da sağlar.

2. Özgünlük

Açık ve tamamen odaklanmış bir vizyon oluşturmanız ve bunu yaparken tamamen özgün olmanız diğer rakipleriniz arasından sıyrılmanızı sağlar. Sektör içerisinde yer alan ortamın çıkarlarını da göz önünde bulundurarak pozitif ve ilham verici çalışmalar sergilemelisiniz.

Sektörünüzde yaşanabilecek radikal değişiklikleri de göz ardı etmemelisiniz. Reklam kampanyalarınıza özel vizyon geliştirin. Hangi sebepten dolayı sosyal bir işletme olduğunuzu ve bu durumun ortaklarınız ile müşterileriniz açısından neden bu kadar değerli olduğunu hesaba katın.

3. İçerik Zamanlama

Doğru zamanda doğru şekilde içeriklerinizi yayınladığınız zaman yayınladığınız içerikten daha fazla verim alabilirsiniz. Kampanyalarınız ve tekrarları için kendinize bir takvim yaratın ve bu takvime bağlı kalarak hareket edin.

4. Doğru Platformları Seçin

Her içeriğin yayınlanacağı bir platform vardır. Bazı içerikler bazı platformlar için uygun olmayabilir. Ayrıca her platformun kullanıcı kitlesi de farklı olabilir. Bu sebeple, platformlara özel reklamlar geliştirin.

5. Hedef Kitle Analizi

Hedef kitlenin analizi bu işin en önemli detayıdır. Yaş, cinsiyet, medeni durum, meslek, eğitim ve konum gibi detayları mutlaka göz önünde bulundurarak reklam çalışmalarınızı gerçekleştirin.

6. Sadece Satış Aracı Gözü ile Bakmayın

Sosyal medyayı kullanırken bu platformların sadece satış odaklı platformlar olduğunu düşünmeyin. Hedefiniz ilk olarak hedef kitleniz ile iletişim kurabilmek ve marka prestiji yaratabilmek olsun. Böylelikle satış odaklı paylaşımları yaptığınız zaman daha fazla ilgi görürsünüz.

7. Profesyonel Destek Almaktan Çekinmeyin

Gerektiği yerde profesyonel destek almaktan çekinmeyin. Sosyal medya yönetimi profesyonel bir şekilde hareket edilmesi gereken uzun bir süreci beraberinde getirir. Yardıma ihtiyacınız olduğu yerlerde mutlaka profesyonel kişilere danışın.


Devamı için tıklayınız ...
Reklamlarda Çağrı Dönüşümlerini Ölçebilmek Neden Önemli?

Google Ads dönüşüm izleme özelliklerinden yararlandığınız zaman reklam tıklamalarının oranlarını, internet sitenizden ürün satın alım işleminin oranlarını ve telefon çağrısı oranlarını da öğrenebilirsiniz. Müşteri etkinlikleri ile ilgili detaylı bilgi alabilmenizi sağlayan bu özellik sayesinde reklam kampanyalarınızı daha iyi şekilde yönetebilirsiniz.

Telefon aramaları işletmeniz için önemliyse, reklamlarınıza yapılan tıklamaların hangi türlerde telefon aramalarına katkı sağladığını yakından izleyebilirsiniz. Bunun için dönüşüm izlemeyi kullanabilirsiniz.

Harcamalar Konusunda Daha Doğru Kararlar

Reklamlarda çağrı dönüşümlerini ölçebildiğiniz zaman hangi anahtar kelimelerin, reklamların, reklam gruplarının ve kampanyaların işletmenize değerli aramalar getirdiğini yakından takip edebilirsiniz. Ayrıca yatırım getirinizi ölçümleyebilir ve reklam harcamalarınız konusunda daha doğru kararlar da verebilirsiniz.

Düzenlediğiniz kampanyalarınızı çağrı dönüşümlerini takip ederek ticari hedeflerinize göre otomatik olarak optimize edebileceğiniz otomatik teklif stratejilerine dönüştürebilirsiniz. Hedef EBM ve hedef ROAS gibi özellikler bu noktada size büyük bir katkı sağlayacaktır.

Reklamlardan gelen çağrılar için minimum bir arama süresi belirttiğiniz zaman en az o kadar sürebilecek olan her aramanın dönüşüm olarak algılanmasını sağlayabilirsiniz. Kullanıcılar reklamınıza tıkladıktan sonra internet sitenizde yer alan yönlendirme numarasına tıklayabilir ve çağrı gerçekleştirebilir. Bunu da dönüşüm sayesinde takip edebilirsiniz.

Reklam Çağrı Dönüşümlerini İçe Aktarabilme

Farklı bir sistemde izlediğiniz arama dönüşümleri mevcut ise bu arama dönüşümlerini Google Ads’e aktarabilirsiniz. Dönüşüm olarak sayılabilecek olan bütün aramalar üzerinde böylelikle daha fazla kontrol sahibi olabilirsiniz. Sadece satış ile sonuçlanabilecek olan aramaları dönüşüm olarak seçebilir veya dilerseniz tüm aramaları belirli süreler kapsamında dönüşüm olarak seçebilirsiniz.

Arama dönüşümlerini içe aktardığınız zaman çağrı dönüşümlerini daha orantılı bir şekilde ölçebilirsiniz. Çağrı dönüşümleri dönemsel olarak düzenlediğiniz reklam kampanyalarının satışa giden yolda ne kadar etkili olduğunu size gösterir. Reklamlarınızda kullandığınız çağrı dönüşümleri elde edebileceğiniz en önemli veriler arasındadır.

Reklamlardan gelen telefon aramalarını tıpkı diğer detaylarda olduğu gibi yakından takip eder ve ölçerseniz rakipleriniz ile aranızdaki farkı da kapatabilir ve rekabet ortamında daha sağlam bir yer edinebilirsiniz. Aynı yöntemi mobil internet siteleriniz için de optimize etmeyi unutmamalısınız.


Devamı için tıklayınız ...
Pinterest ile Pazarlama Nasıl Yapılır?

Pinterest platformu, kullanıcılara görsel olarak yeni ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlayan ve kendilerinin ya da başkalarının panolarında resim ve video paylaşabilmelerini sağlayan bir sosyal ağ platformudur. Pinterest aynı zamanda son yıllarda etkili pazarlama çalışmalarının da yapıldığı bir platform haline gelmiştir. Pinterest ile daha başarılı pazarlamalar yapabilmek için ise bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir.

Diğer Platformlar ile Entegre Tanıtım

İnternet sitenize Pinterest takip butonu ekledikten sonra Facebook, Twitter, Linkedin ve Google+ gibi sosyal medya hesaplarınızda da Pinterest hesabınızı tanıtın. Pinterest hesabınızı diğer platformlar ile entegre kullanabilmek için tanıtım amaçlı olarak blog yazıları da oluşturabilirsiniz.

Özel Konular için Panolar Oluşturun

İlgili ziyaretçilerinizin önemli panolarınızı takip edebilmesi için farklı panolar oluşturun. Zengin kaynaklara sahip ve SEO stratejileriniz ile uyumlu olan anahtar kelimeler içeren panolar oluşturabilirsiniz.

İnsanların Pinlerini Beğenin

Pinterest kullanırken diğer insanlar ile etkileşime geçmeyi unutmayın. Sizi geri takip edebilecek potansiyele sahip olan kullanıcıları takip edin ve pinlerini beğenin. Gerekirse kullanıcılara yorumlar da bırakın. İnsanların içerikleriyle etkileşim halinde olursanız profilinize bakarlar ve geri takip edebilirler.

İnsan Yüzlü Görseller Kullanmayın

Yapılan araştırmalara göre insan yüzü olmayan resimler insan yüzlü resimlerden %30 daha fazla paylaşım alıyor. İnsan yüzlü resimleri paylaşmak istiyorsanız, bu resimler için ayrı panolar oluşturmaya özen gösterin.

Kullanıcı Tarafından Oluşturulan Panolar Yaratın

Diğer kullanıcıların pinlerini kendi panonuza eklerseniz pazarlamanıza büyük bir avantaj katmış olursunuz. Takipçilerinizin ve müşterilerinizin pinleri için ayrı ayrı panolar yaratın ve doğal bir imaj çizmeye özen gösterin.

Blog İçeriklerini Paylaşın                                                                                                              

Hazırladığınız özgün ve güncel blog içeriklerinizi Pinterest’te muhakkak paylaşın. Ancak blog paylaşımı yapacağınız zaman en temiz görünen, kaliteli ve güzel resimler kullanmaya özen gösterin. Daha sonra blog içeriğinizi Pinterest hesabınıza ekleyin.

İnternet Sitenize Pin It Butonu Ekleyin

Pin açıklamalarınıza sitenizin önemli olan sayfalarını ekleyin. Böylelikle o bağlantı linki sayesinde internet sitenize trafik sağlayabilirsiniz. Pinterest üzerinden sitenizi ziyarete gelen kişileri de sayaçlar üzerinden izleyin ve gerekli tespitleri yapın.


Devamı için tıklayınız ...