2020/04 Blog Arşivi

Google Nest ile Akıllı Ev Teknolojisinde İddialı!

Google Nest nedir? Son zamanlarda adını sıkça duyuran Google Nest, en popüler akıllı ev otomasyon şirketlerinden biridir. Evleri daha akıllı hale getirmek için tasarlanmış cihazlar üreten Google Nest, akıllı hoparlörler, ekranlar, termostatlar, duman dedektörleri, kapı zilleri, kilitler ve kameralar gibi güvenlik sistemlerini içeren akıllı ev ürünlerini pazarlamak için kullanılan bir Google şirket markasıdır. 


Devamı için tıklayınız ...
Televizyon Reklamları Nasıl Şikâyet Edilir

Televizyon reklamları, kullanıcılara ulaşabileceğiniz etkili ve hızlı reklam araçlarından biridir. Bu reklam türü diğer reklam araçlarına göre üç kat daha etkilidir. Hemen her evde bulunan televizyonlar kültürel ya da toplumsal sınıf fark etmeksizin geniş kitlelere ulaşmanın en kolay yoludur. Yapılan araştırmalar, müşterilerin televizyon reklamlarını izledikleri markalara daha çok güven duyduklarını göstermektedir.

Reklamlar, müşterilerin satın alma tercihlerine yön vererek satış ve gelir artışı amaçlı hazırlanmaktadır. Bunun yanında reklamlar haksız rekabete yol açacak unsurlar ya da rakip şirketlerin itibarından haksız bir şekilde yararlanabilecek durumları da içerebilir. Bu doğrultuda hem tüketici hem de şirketlerin rekabet ilkeleri içinde hareket etmesini sağlamak amacıyla, reklamların yasal düzenlemelere uygun olup olmadığı yetkili merciler tarafından kontrol edilmektedir. Reklamların denetlenmesi aşamasında görev Ticaret Bakanlığına bağlı Reklam Kuruluna aittir. Reklam Kurulunun belirlemiş olduğu, tüketiciyi aldatmaya yönelik veya bilgi eksiklilerini zedeleyici, can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürücü, şiddet hareketlerini ve suç işlemeyi özendirici, kamu sağlığını bozucu reklamlar yapılamaz. Reklam Kurulunun yapmış olduğu işler arasında;

Ø  Uyulması gereken kuralların belirleme

Ø  Tüketiciyi koruma amaçlı düzenlemeleri yapma

Ø  İnceleme yapma ve denetleme

Ø  İnceleme sonucunda durdurma, aynı şekilde düzeltme, idari para cezası, gerektiği görülen hallerde üç aya kadar tedbiren durdurma cezası verme yer almaktadır.

Kişiler ticari reklamlar ile ilgili şikâyetlerini, Reklam Kuruluna E-Devlet üzerinden bırakılabilir. Başvuran kişinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve adresi ile başvuruda bulunabilir.


Devamı için tıklayınız ...
Yandex Connect Nedir?

Yandex Connect, Google Apps benzeri bir B2B hizmetidir. Diğer bir ifade ile Web sitenizi internet üzerinde bir sunucu alanında barındırmak için Rus arama motoru Yandex tarafından sağlanan bir hosting servisidir. Yandex çatısı altında birçok işbirliği ve iletişim için (tercihe bağlı) kullanabileceğiniz Yandex Connect platformu; Connect, Yandex.Mail, Disk ve Takvim gibi standart servisler yanında Wiki, Tracker, Formlar ve Sohbetler gibi yeni servisler de sunuyor.

Yandex Connect Kullanmak Ücretsiz mi? Yandex Connect Avantajlı mı?

Yandex Connect şu an ücretsiz… Google’da ilk dönemlerde Google Apps hizmetini ücretsiz olarak sunmuştu fakat şu an yeni kullanıcıların bir miktar ücret ödemeleri gerekiyor. Yandex de yeterli miktarda portföy oluşturduktan sonra muhtemelen Google ile benzer yol izleyerek ücretli bir hizmet olarak devam edecektir. Bu durumda Yandex Connect önemli bir avantaj yakalamış gibi görünüyor.

Yandex Connect kurulumu yapmak için mevcut hosting paketinizin mail hizmetini Yandex’e aktarmanız gerekiyor. Barındırdığınız bir web sitesi yoksa nameserverları Yandex’e devredebilirsiniz. Sonraki adımda ayarlar, Yandex Connect üzerinden kolaylıkla tamamlanır. Barındırdığınız bir site var ise öncelikle Yandex’e bir doğrulama dosyası yükleyerek sitenin site ait olduğunu doğrulamanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda MX sunucu ayarlarından Cpanel veya Plesk Panel üzerinden Yandex’e mail hizmetini yönlendirmelisiniz. Mail adreslerini kurmak için Yandex Connect’e giriş yaparak yönetici araçlarından domaininizi seçip mail adresleri oluşturabilirsiniz.

Google gibi Yandex de ücretsiz e-posta, canlı trafik haritaları, müzik, videolar, fotoğraf depolama ve çok daha fazlasını sunar. Bu özelliklerin birçoğu, Google’ın kullandığı popüler ürünlerdir. Google, kullanıcıları diğer Google alternatiflerine yönlendirmek için Hotmail, Mapquest ve hatta Dropbox gibi daha zayıf ürünlerden vazgeçti. Rusya’da, Yandex sürümleri daha iyi olmasa da karşılaştırılabilir olduğundan Google bu fırsata sahip olmayacak.

Elbette Google ve Yandex arasındaki rekabet kullanıcılara büyük avantajlar yaratıyor. Her iki teknoloji hizmetleri platformu sürekli iyileştirmeler yaparak daha fazla kullanım yaratmanın yollarını arıyor. Bazı kaynaklarda Yandex pazar payı % 50'nin üzerinde ve çoğu kullanıcı Yandex’in Google'dan daha popüler olduğunu kabul ediyor. Yandex, Rusya dışında bulunmayan piyasa gerçekliklerine ve Google’a rağmen büyümeye devam edecek gibi görünüyor.


Devamı için tıklayınız ...