Google Nest ile Akıllı Ev Teknolojisinde İddialı!

Google Nest nedir? Son zamanlarda adını sıkça duyuran Google Nest, en popüler akıllı ev otomasyon şirketlerinden biridir. Evleri daha akıllı hale getirmek için tasarlanmış cihazlar üreten Google Nest, akıllı hoparlörler, ekranlar, termostatlar, duman dedektörleri, kapı zilleri, kilitler ve kameralar gibi güvenlik sistemlerini içeren akıllı ev ürünlerini pazarlamak için kullanılan bir Google şirket markasıdır. 

Google Nest markası nasıl doğdu? Kısaca göz atalım: 2014 yılında Google, Nest Company’i 3,2 milyon dolar ödeyerek satın almıştı. Bu satın alma, Google’ın “Nesnelerin interneti” portföyüne eklendi ve bu girişim sürekli genişleyen pazarda Microsoft ve Apple’a öncülük etti. O zamandan beri Nest, büyük ölçüde cihazların pratikliği nedeniyle bir akıllı ev teknolojisi markası haline geldi. Google, 2019 yılının ortasında resmi olarak Nest’i Google Nest olarak markaladı.

Popüler Google Nest Ürünleri ve Özellikleri 

Google Nest Termostat: Isıtma ve sıcak suyunuzu otomatik olarak kontrol eden bu akıllı termostat sadece bir hafta içinde evinizi ne kadar sıcak veya soğuk sevdiğinizi öğrenecektir.  Cihaz etkinliğinizi izler ve bu verilere dayanarak bir program oluşturur. Geceleri ısıtmanızı kapatır ve sabah yükseltir, böylece sıcak bir eve uyanırsınız. Nest akıllı termostat uygulaması Wifi üzerinden bağlanır ve evinizin sıcaklığını uzaktan da kontrol etmenizi sağlar. 

Google Nest Duman ve Karbon Monoksit Dedektörü: Popüler Google Nest ürünlerinden biri olan bu akıllı dedektör, (renksiz, kokusuz ve ölümcül bir gaz olan) karbon monoksit ve duman tespiti yapabilen Split Spektrum Sensörü’ne sahip. Herhangi bir tehlike riski olduğunda erken uyarı sistemi devreye geçiyor, akıllı telefonunuzdaki uygulama ile iletişime geçerek size tehlikenin nerede olduğunu söylüyor. 

Google Nest Güvenlik Kameraları: İç ve dış mekânlarda kullanılabilen Google Nest kamera ailesi, standart kamera sistemlerinden farklı özellikler taşıyor: Yüz tanıma özelliği, sizi tanıdık yüzlere ve yabancılara karşı uyarıyor. Çok net görüntülerle birlikte, 7/24 bulut depolama, klip oluşturma ve paylaşma özelliği ile size otuz günlük kaydedilmiş video geçmişi sunuyor.

 Nest ürünleri -göreceli olarak biraz pahalı olsa da- Türkiye pazarında birçok online platformdan satın alınabiliyor.

Arşiv