2012/03 Blog Arşivi

M.A.R.K.A Reklam Ajanınsa ait Biomen için hazırlanan Hulusi Derici imzalı Hitler'li reklama Reklamcılar Derneği'nden açıklama geldi. Reklamcılar Derneği Başkanı Aytül Özkan, reklamın Derneğin Disiplin Kurulu'nda görüşüldüğünü belirterek, durumdan üzüntü duyduklarını dile getirdi. Ajans birçok kesimin tepkisine neden olan reklamın yayını durdurmak zorunda kalmıştı

Reklamcılar Derneği Başkanı Aytül Özkan'ın Açıklaması:


Devamı için tıklayınız ...

Müzisyen Fahir Atakoğlu ile birçok sanatçı Filli Boya reklamları için kamera karşısına geçerek şarkı söyledi. Aynı zamanda reklamın sloganı da olan “Hayattn rengi alın, geri neyi kalır ki” cingılını Fahir Atakoğlu'nun piyanosu eşliğinde Selçuk Yöntem, Zerrin Çetindor, Tülin Şahin ve Buğra Gülsoy seslendirmeye çalışıyor.

Büyük bir sahnede geçen reklam filminde sanatçılar spot ışıkları altında büyülü ve esprili bir atmosferde şarkılarını söylüyor.


Devamı için tıklayınız ...

İspanyol Ayakkabı marksı XT'nin 2012 ilkbahar-yaz koleksiyonu için objektif karşısına geçen Rus model İrina Shayk güzelliğiyle ayakkabıları gölgede bıraktı. Güzelliğiyle büyüleyen Rus modelin yanında çekimi yapılan ayakkabılar sönük kaldı.

Ünlü futbolcu Christiano Ronaldo ile yaşadığı aşkla gündeme gelen İrina Shayk, 26 yaşında ve mesleğinin zirvesinde olan isimler arasında yer alıyor.


Devamı için tıklayınız ...

Dünyaca ünlü stil ikonu Kim Kardashian bu sezon tasarladığı bikinilerini Facebook'taki adresinden tanıttı. Daha önce ki koleksiyonlarında Twitter'ı tercih eden ünlü yıldız yeni ürünleri için “Yeni mayo kampanyamız inanılmaz” şeklinde bir yazı yazdı.

Birbirinden iddialı modelleri kendi üzerinde tanıtan Kardashian'a zaman zaman kardeşleri de eşlik etmiş.


Devamı için tıklayınız ...

Türk Telekom ilginç bir fotoğraf yarışmasına imza atıyor. 1 Nisan'da oynanması planlanan Trabzonspor-Fenerbahçe derbisi öncesinde espirili öğeler içermesi beklenen ‘Bize Her Yer Trabzon' konulu bir fotoğraf yarışması düzenliyor.

Katılmak isteyenlerin 30 Mart Cuma akşamına kadar “[email protected]” adresine e-maille fotoğraflarını göndermeleri gerekiyor. Yarışmanın birincisine iki adet bilet, ikincisi imzalı forma verilecek.


Devamı için tıklayınız ...

Çelik Motor'un Pazarlama Müdürlüğü görevine Ayşe Ertunç getirildi. Ertunç, 5 yıldır Anadolu Grubu bünyesinde çalışıyordu.

Ayşe Ertunç, lise eğitimini Notre Dame De Sion'da tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'ne devam etti.


Devamı için tıklayınız ...

Büro Reklam Ajansı'nın Süper FM için hazırladığı üç yeni reklam filmi izleyenlere hoş vakitler geçiriyor. Okulda, trafikte ve sahilde geçen reklam filmleri zor durumda kalan vatandaşların şarkıyla durumu kurtarmaya çalışmasını konu alıyor. Okludaki öğrenci sorunun cevabını hatırlamayınca öğretmenine Ajda Pekkan'ın “Arada Sırada” şarkısıyla cevap veriyor. Trafikte sıkışan taksi sürücünün müşterisine Murat Boz'un “Geri Dönüş Olsa” şarkısıyla sesleniyor. Yine sevgilisini başka biriyle sahildeki bankta gören genç Fettah Can'ın “Sana Affetmek Yakışır” şarkısıyla duygularını anlatıyor. Reklamlarda insanların olaylar karşısında duygularını şarkıyla dile getirdiklerine vurgu yapılmış.


Devamı için tıklayınız ...

Pepsi reklamı için bir araya gelen şarkıcı Bülent Ersoy ve Azra Akın'ın reklam için ne kadar aldıkları belli oldu. Azra Akın'ın tek reklam filmi için 200 bin TL aldığı, ancak toplam 4 reklam için anlaşma yaptığı öğrenildi.

Diğer yandan Bülent Ersoy'un tahmin edilen 2,5 milyon dolar yerine firmayla 950 bin TL'ye anlaştığı ortaya çıktı. Pepsi reklamında oynayan ikili hoca ve öğrenci rolünde ekranlara geliyor.


Devamı için tıklayınız ...

Pegasus bir süre önce açmış olduğu konkur sonucunda karar verdiği ajansı açıkladı. Pegasus, Nisan ayı itibarıyla medya planlama, satın alma ve iletişim işlerini yürütmek üzere Aegis Medya Grubu'na bağlı olarak çalışan Vizeum Türkiye ile anlaştı.


Devamı için tıklayınız ...

Tarım Bakanlığı'nın para cezasının ardından Radyo Televizyon Üst Kurulu 3 bal markasına reklam yasağı getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bir süre önce son zamanlarda sayısı bir anda artan bal ürünlerini mercek altına almıştı. Yapılan inceleme sonucu içinde sağlık için tehlikeli madde olduğu tespit edilen “Bal Deresi, Bal Teknesi ve Osmanlı Bal Evi'nin reklamları durdurularak, üretici iki firmaya Kayserilioğulları Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti ile Maxitat markasıyla süzme bal üreten Tadaban Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd Şti'ne toplam 155 bin lira para cezası verildi. RTÜK ise adı geçen üç markanın reklamlarını durdurarak, konuyla ilgili açıklamasında “ürünlerinin tanıtım ve reklamlarının yapılması halinde ilgili medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar hakkında 6112 sayılı Kanun çerçevesinde işlem tesis edilecektir” ifadesine yer verdi.


Devamı için tıklayınız ...