2012/02 Blog Arşivi

Belediyeler tarafından ilan, reklam ve çevre temizlik vergisi işlemlerinde mükelleflerce beyan edilen hususların teyidi, mükelleflerden belge istenmeden ilgili kurum ve kuruluşlardan yapılabilecek. Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe giren Tebliğ'de; ilan, reklam ve çevre temizlik vergisi mükelleflerinden beyanname ve bildirim dışında kimlik fotokopisi, kira kontratı, vergi dairelerince düzenlenen yoklama fişi, vergi levhası, Ticaret Sicil Gazetesi veya başkaca bir belge talep edilmeyecek.


Devamı için tıklayınız ...

Yahoo, Facebook'ta yer alan reklam alanlarının kendilerinden kopyalandığı gerekçesiyle patent davası açmaya hazırlanıyor. Yahoo, iddiasında kendilerine ait olan gizlilik denetimleri, mekanizma teknikleri, haber beslemeleri ve mesajlaşma hizmeti patentlerinin Facebook tarafından kullanıldığını ileri sürüyor.

Tarafların ilerleyen günlerde bir araya gelerek aralarındaki soruna çözüm bulmaya çalışacakları belirtiliyor.


Devamı için tıklayınız ...

Royal Halı Genel Müdürlük görevine, yine aynı şirkette genel müdür yardımcılığı yapan Aydoğan Yıldır atandı. Naksan Holding'e ait olan Royal Halı, bu atamayla yönetim kadrosunu biraz daha güçlendirmiş oldu.

Şubat ayı itibarıyla yeni görevine başlayan Yıldır, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldı. Yıldır, sırasıyla 1990 yılında Saray Halı, 1996 yılında Atlas Halı'da çalıştıktan sonra kariyerine, Gümüşsuyu Halı'da devam etti. Yıldır 2009'dan itibaren Royal Halı'da genel müdür yardımcılığı görevini yürütüyordu.


Devamı için tıklayınız ...

Pirelli, kendi alanının en iyilerinden Aşkın Bedük'ü Türk Pirelli Ticaret Direktörlüğü görevine getirdi. Tecrübeli isim, Aşkın Bedük 15 Şubat 2012 tarihi itibariyle iş başı yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği okuyan Bedük, Marmara Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansı yaptı. İş hayatına 1992 yılında Arçelik A.Ş.'de Ürün Geliştirme Mühendisi olarak başlayan Bedük, sırasıyla BP Petrolleri A.Ş'de Pazarlama Koordinatörülüğü, BP Akaryakıt Ortaklığı'nda Perakende Geliştirme Müdürlüğü, Mobil Oil Türk A.Ş.'de Pazarlama Müdürlüğü, ExxonMobil L-S, Brüksel'de Avrupa Marka Müdürlüğü ve Avrupa Motorsporları Müdürlüğü görevlerinde bulundu.


Devamı için tıklayınız ...

Azınlık statüsündeki cemaatler tarafından çıkarılan gazetelere resmi reklam yayınlama izni verildi. Basın İlan Kurumu Teşkilini Dair Kanun Uyarınca Yayınlanacak İlan ve reklamlar ile Bunları yayınlayacak Mevkuteler Hakkındaki Genel Kurul Kararı'nın bazı maddelerinin değiştirilmesi ilişkin Genel Kurul Kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Böylece Lozan Anlaşması'na göre “Azınlık” kabul edilen cemaatlerin mensupları tarafından çıkarılan gazetelerde yazılı izin alınarak resmi reklam yayınlanabilecek.


Devamı için tıklayınız ...

Türkiye'nin 2011 yılında 406 bin ton makarna ihraç ettiği açıkladı. Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bozkurt, bu rakamın Türkiye tarihinde bir rekor olduğunu söyledi. Bozkurt, toplam üretimin 851 bin ton olduğunu, bunun neredeyse yarısının 40 farklı ülkeye ihraç edildiğini belirtti. Bozkurt, Amerika'ya Türk makarnasının sıfır vergiyle girebilmesi için çalışma içinde olduklarını, kotaları da artırmak istediklerini söyledi.


Devamı için tıklayınız ...

Google, ilginç bir yarışmaya imza atıyor. Kendi uygulaması olan Google Crome tarayıcısının güvenlik duvarını yıkana 1 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı. Google, önümüzdeki hafta düzenlenecek Pwn2Own siber korsanlık yarışmasında korsanlara, Chrome tarayıcısına verdikleri zarara göre 60, 40 ve 20 bin dolar vaad ediyor.

Yarışmada aynı dereceye girenlere ödül ikiye bölünecek. 7 Mart olarak planlanan yarışmanın bu yıl altıncısı düzenleniyor. Daha önceki yarışmalarda korsanlar, Internet Explorer ve Safari tarayıcılarının tüm güvenlik duvarlarını yıkmasına karşın Chrome'u alt etmeyi başaramamıştı.


Devamı için tıklayınız ...

TBWA İstanbul ses getiren bir işe daha imza attı. Ajans, oyuncu-komedyen Ata Demirer'i Avea reklamlarında oynattı. Reklamda “Avea Çalışıyor” sloganı ön plana çıkarken, Demirer karşımıza dört farklı karakterle çıkıyor. Temizlik görevlisi, Vinç operatörü, güvenlik görevlisi ve çaycı rolüne giren Ata Demirer, tanıtım filmine esprili bir hava katıyor.

Videolar için;

Çaycı : http://www.youtube.com/watch?v=3aAmYE6bM70


Devamı için tıklayınız ...

Blackberry'nin merakla beklenen yeni modeli BlackBerry Curve 9380'in Türkiye'de satışları başladı. 22 Şubat'tan itibaren Avea iletişim merkezleri ve satış noktalarında satılmaya başlanacak olan Blackberry Curve 9380, tam dokunmatik özelliğiyle dikkat çekiyor. Akıllı telefon kampanyası adı altında satışa sunulan telefon için, Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz; “BlackBerry Curve 9380'i etkili bir kampanya ile kullanıcılarımıza sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu kampanya özellikle 24 ay sınırsız BlackBerry Internet Servisi ve 4 GB İnternet paketiyle, her zaman her yerde online olmak isteyen Avealıların ilgisini çekeceğini düşünüyoruz” dedi.


Devamı için tıklayınız ...

Geride bıraktığımız yılda Turkcell Grup gelirleri, ortaklık ve artan mobil internet gelirleriyle bir önceki yıla göre % 4 oranında büyüyerek, 9,37 milyar TL oldu. Yaptığı kampanyalar ve müşteri memnuniyeti politikaları sayesinde, müşteri sayısını da arttıran Turkcell; 2011 yılında 1,1 milyon olan abone alımı ile toplam müşteri sayısını da 34,5 milyona yükseltti. 2012 yılı içinde de yatırımlarına devam edecek olan Turkcell, 2000 yeni istihdam ve 1,7 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyor.


Devamı için tıklayınız ...