2020/7 Blog Arşivi

PlayStation 5 Tanıtıldı

Yıllardır oyun tutkunlarının her daim yeni versiyonlarını takip ederek beğendikleri ürün olan PlayStation farklı tasarım modeli ve özellikleri ile de tanıtıldı. Ürün özelliklerinde eski versiyonu ile farklılıklar bulunuyor. Sadece teknik ve oyun özellikleri ile değil ayrıca tasarım olarak da farklıdır. 

PlayStation 5 Özellikleri

Playstation ürün özeliğinde ne dikkat çeken ayrıntı olarak 8 çekirdekli 3,5 GHz hızı desteklemekte olan AMD Zen 2 işlemcisinin kullanılmasıdır. Bunun ile beraber ürünün bir önceki versiyonundan daha hızlı olması da bekleniyor. Ürün konsolunda ışın izleme teknolojisine de yer açıldığı bilinmekte.


Devamı için tıklayınız ...
Facebook Shops

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformu olan facebook aynı zamanda kullanıcıları için Facebook Shops uygulamasını da sundu. Yapılan tanıtım sonrasında ilk kez Amerika’da sonrasında ise tüm dünya da kullanıma açılacak olan Facebook Shops uygulaması özellikle yaşanan korona virüs salgını sonrasında satış işlemlerinin daha kolay ve daha hızlı bir biçimde gerçekleştirilmesine imkân sunmak amacı ile geliştirildi.

Facebook Shops Nedir?

Facebook Shops adından da anlaşılabileceği gibi sosyal medya kanalının kullanımı ile satışın gerçekleştirilebileceği sanal dükkân anlamına geliyor. Özellikle korona virüs salgını sonrasında dükkanlarını kapatmak zorunda kalan esnafların baz alınarak geliştirildiği uygulama sayesinde birçok kişi kolaylıkla satın almak istediği malzemelere kavuşmasının yanında dükkanlarda müşterilerine kavuşmanın ayrıcalığını elde edecek.

Facebook Shops uygulamasının sadece Facebook değil aynı zamanda Instagram hesabında da uygulamaya konulması ile beraber alışveriş işlemleri daha hızlı ve daha kolay gerçekleştirilmesi de mümkün olacak.

Facebook Shops Kullanım Avantajları

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sonrasında birçok sıkıntı yaşanırken ayrıca dükkânlarda kapandı. İnsanlar ihtiyaçlarına kavuşmakta zorluk çekerken özellikle küçük işletmelerde müşterilerini kaybetti. Küçük işletmeler için büyük bir sıkıntı yaşaran durum için ise facebook yeni bir atılım yaparak Facebook Shops uygulamasını sundu.

Facebook Shops özellikle küçük işletmelerin kapalı oldukları bu süreçte müşterilerini bulmalarına olanak sunarken daha fazla müşteriye kısa sürede ulaşım sağlayarak satış işlemlerini de gerçekleştirmesini sağlıyor. Facebook yanı sıra Instagram hesaplarında da yer alacak olan Shops uygulaması ile insanlar alışverişlerini sosyal medya kullanımlarına yapmanın avantajını yaşarken işletmelerde kapalı oldukları süreçte ürünlerini satmanın avantajını elde edecek.

Basit kullanım ve ulaşıma sahip olarak hazırlanan sistem içinde profil resminde değişlik yapmanın yanı sıra kişiselleştirme uygulamasına da izin verilmekte. Satışa çıkarılan ürünün bütçesi ve diğer detaylarının önemsiz olduğu uygulama içinde en avantajlı yan ise müşteriler ile direk olarak iletişime geçilerek satışın kolaylıkla ve hızla gerçekleşmesine olanak sunması oldu.

Facebook Shops uygulamasının Amerika sonrasında kısa sürede tüm dünyada uygulanması bekleniyor. 


Devamı için tıklayınız ...
Youtube’da AR Reklamları

Reklam uygulamaları son derece farklı detaylara sahip olup kullanıcıların ürün hakkında bilgi sahibi olmaları ve talep etmelerini sağlamaları amacı ile şirketler ya da üreticiler tarafından sunulan özel ilanlardır. Reklam kalitesinin artması ise daha fazla kullanıcının talep etmesine ve satışa çıkarılan ürünün de buna paralel olarak talep görmesine etki eder. 

Youtube platformu ise bu anlamda firmalara önemli bir destek olması ile biliniyor. Google tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre ise bu yaz aylarında yeni AR reklam modelini duyurdu. Yeni uygulama detayı ile izleyen kullanıcıların tanıtılan ürünleri ise kendi yüzlerinde denemesinde de olanak sunulacağı belirtildi.


Devamı için tıklayınız ...