PlayStation 5 Tanıtıldı

Yıllardır oyun tutkunlarının her daim yeni versiyonlarını takip ederek beğendikleri ürün olan PlayStation farklı tasarım modeli ve özellikleri ile de tanıtıldı. Ürün özelliklerinde eski versiyonu ile farklılıklar bulunuyor. Sadece teknik ve oyun özellikleri ile değil ayrıca tasarım olarak da farklıdır. 

PlayStation 5 Özellikleri

Playstation ürün özeliğinde ne dikkat çeken ayrıntı olarak 8 çekirdekli 3,5 GHz hızı desteklemekte olan AMD Zen 2 işlemcisinin kullanılmasıdır. Bunun ile beraber ürünün bir önceki versiyonundan daha hızlı olması da bekleniyor. Ürün konsolunda ışın izleme teknolojisine de yer açıldığı bilinmekte.

Ürün kontrolcüsü olan Dual Sense ise birçok farklı kişi tarafından test edilerek tutuş ergonomisinde en iyi tasarım modeli olarak da piyasaya sunulması da kullanımda avantaj yaratmaktadır. 

Dahili depolama biriminin ise 825 GB SSD olacak olan PlayStation 5 ürününde NVMe SSD slotu da artırılabilir hafızaya destek olarak sunulmaktadır. Bunun yanı sıra harici depolamaya yer açmak için ise üründe USD portu da bulunmaktadır. 

Bir önceki versiyonuna göre hızlı bir oyun konsolu ile karşılaşacak olan kullanıcılar ayrıca optik sürücü de 4K UHD Blu-Ray sürücü tercihini de görebilirler. Ürün diğer versiyon modellerinden farklı olarak dikey tasarıma sahiptir. Şimdiye kadar Playstation ürünleri her daim yatay olarak hazırlanmış olup yeni Playstation 5 versiyonu ise şık ve estetik bir görüntüye de sunarak siyah ve beyazın uyumu ile sunuluyor. Ürün konsolunun yanı sıra kontrolcüsünde de siyah ve beyaz renkleri tercih edilerek üretimine yer açılmış. Ürün özellikleri tanıtımda yeterli olmamak ile beraber performans anlamında da ideal bir üretim olduğu da söylenebilir. 

PlayStation 5 Fiyatı Ne Olacak?

Yenilenen tasarımı ve özellikleri ile dikkatleri bir kez daha üzerinde toplamayı başaran PlayStation 5 aynı zamanda yeni oyun seçimleri ve internet desteğinin elde edilen model seçeneği ile de beğeni kazandı. Playstation 5 ürün fiyatı ise ürün özelliklerinin tanıtımında yer almadı. İki farklı tasarım ile satışa sunulacak olan ürün fiyatında Digital Edition modelinin daha ince yapıya sahip olması ve internette bağlanarak oyun indirilebilme özellikleri ile daha uygun fiyatlı olacağı düşünülüyor.

Arşiv