2020/5 Blog Arşivi

Facebook Messenger Rooms

Tüm dünya da yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformu Facebook geniş kullanıcı ağına sahiptir. Birçok farklı özelliği ise kullanıcıların taleplerine ya da ihtiyaçlarına göre yer veren facebook her geçen gün genişleyen bir ağ içinde yer almaya devam ediyor. 

Facebook platformu Zoom benzeri yeni uygulaması olan Messenger Rooms uygulamasını sunmaya hazırlanıyor. 

Görüntülü Konferans Uygulamasında Facebook 


Devamı için tıklayınız ...
Instagram Bağış Toplama Özelliği

İlk olarak Çin üleşinde başlaması ile hayatımıza giren korona virüs tüm dünyada ve ülkemizde de kendini göstererek salgın haline dönüştü. Bu salgın sonrasında birçok kurum ve kuruluş bağış uygulamalarına yer vererek sağlık ve benzeri alanlarda zor durumda kalanlar ya da gerekli ihtiyacın karşılanması ile bağış toplama girişimine başladı.

Bağış toplama işlemlerinde sosyal medya platformları da kendilerine düşen görevleri yerine getirdi. İlk olarak Facebook ile başlayan canlı yayında bağış toplama özelliği Instagram hesaplarında da görülmeye başladı. 


Devamı için tıklayınız ...
Google'dan Büyük Hata: Google, Doodle Yaparken Google Kullanmıyor mu?

Bilindiği gibi Google özel günleri hatırlamak/hatırlatmak amacıyla Doodle uygulamasını kullanıyor. Bugün de öykücü Tomris Uyar'ın 79. doğum gününü kutlamak için yeni bir Doodle ile karşımıza çıktı ancak Tomris Uyar bugün değil 15 Mart'ta doğdu.

Google, özel günler ile popüler kültüre ait önemli günleri kendi logosunu Doodle'a çevirerek anıyor.

Bugün Google'ı açanlar ise öykücü Tomris Uyar'ın doğum gününün kutlandığı Doodle'ı şaşkınlıkla karşıladı. Tomris Uyar, Google'da da bulunan bilgiye göre 15 Mart 1941'de dünyaya geldi.


Devamı için tıklayınız ...