Facebook Messenger Rooms

Tüm dünya da yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformu Facebook geniş kullanıcı ağına sahiptir. Birçok farklı özelliği ise kullanıcıların taleplerine ya da ihtiyaçlarına göre yer veren facebook her geçen gün genişleyen bir ağ içinde yer almaya devam ediyor. 

Facebook platformu Zoom benzeri yeni uygulaması olan Messenger Rooms uygulamasını sunmaya hazırlanıyor. 

Görüntülü Konferans Uygulamasında Facebook 

Korona virüs salgını sonrasında uzaktan eğitim ve görüntülü görüşmeler son derece çok tercih edilmeye başlandı. Bu ise avantaj sağlayan bir seçim olarak karşımıza çıkarken daha çok tercih edilmesi ise bu alanda Facebook tarafından da yeni uygulamanın açılmasına destek oldu. Gelen verilere göre Facebook tarafından sunulacak olan uygulama 50 kişinin aynı anda görüşmeye katılmasını sağlamaktadır. 

Korona virüs salgının tüm dünyaya etki etmesi ile beraber internetten ortamında yararlanılarak görüntü konuşmalar, konferanslar oldukça sık kullanıma sahip oldu. Facebook Messenger Rooms uygulamasının hayatın normale dönmesi ile beraber tercih edilip edilmeyeceği bilinmezken hizmetin detayları henüz bilinmemekte.

Facebook Messenger Rooms Güvenlik Testi

Facebook tarafından korona virüs salgınının yaşandığı şu günlerde görüntülü konferansların yoğun tercih edilmesi ile beraber yeni özellik ile geliyor. Zoom benzeri bir uygulama olduğu belirtilen Facebook Messenger Rooms uygulamasının güvenlik testini geçtiği ve yakında da açılması planlandığı ulaşan bilgiler arasında yer alıyor. 

Facebook Messenger Rooms Uygulamasının Kullanımı

Facebook Messenger Rooms uygulamasını başlatmak için öncelikle uygulamaya girip sohbet sayfasına geçilmesi gerekiyor. Yeni bir oda oluştur uygulamasını seçtikten sonra gizlilikler, davet edilecek kişiler ile beraber oda sohbeti açılabilecek. 

Zaman sınırlaması olmadan yapılabilecek olan görüşmeyi sunan Facebook Messenger Rooms uygulamasında söylentiye göre uygulamanın açılması için facebook hesabının bulunması gerekmemekte. Fakat facebook hesabının bulunması davet edilecek olan kişilere daha kolay ulaşılmasını sağlaması açısından da avantaj sağlayacak bir seçim olarak yer alıyor. 

Sadece iş görüşmeleri değil arkadaşlarınız ve aileniz ile toplu olarak görüşme yapabileceğiniz Facebook Messenger Rooms uygulamasında davetin telefondan da bilgisayardan da kabul edilmesi de mümkün olabilmektedir. Uygulama için ise herhangi bir şeyin indirilmesi ya da yüklenmesi gerekmiyor. 

Arşiv