Instagram Bağış Toplama Özelliği

İlk olarak Çin üleşinde başlaması ile hayatımıza giren korona virüs tüm dünyada ve ülkemizde de kendini göstererek salgın haline dönüştü. Bu salgın sonrasında birçok kurum ve kuruluş bağış uygulamalarına yer vererek sağlık ve benzeri alanlarda zor durumda kalanlar ya da gerekli ihtiyacın karşılanması ile bağış toplama girişimine başladı.

Bağış toplama işlemlerinde sosyal medya platformları da kendilerine düşen görevleri yerine getirdi. İlk olarak Facebook ile başlayan canlı yayında bağış toplama özelliği Instagram hesaplarında da görülmeye başladı. 

Korona Virüs Salgınında Bağış Toplama Özelliği Yayında 

Facebook çatısı altına bulunan Instagram da canlı yayın ile bağış toplanması aşamasında yeni bir özelliği ekledi. Instagram da yayınlanan bağış toplama özelliği doğrudan kar amacı gütmeyen kuruluşlara bağışlanacak.

Korona virüs salgının tüm dünyaya yayılarak pandemiye dönüşmesinin akabinde insanların iletişimde kalması açısından sosyal medya platformalar büyük bir görev üstlendi. Sosyal medya platformu aynı zamanda canlı yayın uygulamaları ile de avantaj yaratıyor. Bu alanda sektörün isimleri de yeni özellikleri sistemlere ekleyerek sürecin daha kolaylıkla geçirilmesine destek sunmakta.

Sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram da salgının sebep olduğu ekonomik zorluğun birazda olsun azaltılmasına katkı sağlamak adına canlı yayınlarda bağış toplama işlemine izin veren özelliği ekledi.

Instagram Bağış Toplama Özelliği Nasıl Çalışır?

Instagram bağış toplama özelliği ile kullanıcıların bağış toplama aracı oluşturmak için ana sayfanın sol üst köşesinde kamera ikonuna dokunmanın sonrasında canlı yayın seçilmesi gerekir. Sayfada önce bağış toplama aracı ve sonrasında ise desteklenen kuruluş seçilerek bağış toplama başlatılabilir. 

Bağışın Ne Kadar Toplandığı Anlık Olarak Görülüyor

Instagram hesabında kullanıcılar tarafından yapılacak olan canlı yayın uygulamasında bağış toplama işleminde “ görüntüle “ seçeneğine dokunularak gerçek zamanlı olarak toplanan parayı ve kaç kişinin desteklediği de görülebiliyor. Aynı zamanda bağış yapan kişilere teşekkür için kullanıcı “ el salla “ ikonuna da dokunarak teşekkürünü bu şekilde de yapması mümkün olmaktadır. Instagram aynı zamanda “ hikâyeler “ bölümü ile de bağış toplanmasına izin vermekte.

Arşiv