2018/10 Blog Arşivi

Google ve Yandex Reklamlarında Kalite Puanı

Google ve Yandex reklamlarındaki sıralama ve tıklama başı maliyeti belirleyen detaylar arasında kalite puanı da yer almaktadır. Kalite puanınızı yükselttiğiniz zaman daha başarılı reklam sonuçları ile karşılaşmaya başlayabilirsiniz. Kalite puanınızı etkileyen en önemli unsur tıklama oranlarınızdır. Yüksek tıklanma oranlarına sahip reklam çalışmaları geliştirdiğiniz zaman daha yüksek kalite puanı elde edebilirsiniz. Google ve Yandex genellikle %1,5 ve altındaki tıklama oranlarını düşük olarak tanımlamaktadır.

Tıklama oranları reklamlarınızın toplam tıklanma sayısının ve toplam görüntülenme sayısının bölünmesi ile elde edilir. Bu sebeple, gereksiz gösterimlerin tıklama oranları ve kalite puanı üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Kalite puanınızı yükseltebilmek için ilk etapta arama ve görüntülü reklam hedefli kampanyalarınızı ayırmalısınız.

Gereksiz Tıklamalar Zararlı mı?

Gereksiz tıklamalar almamak için anahtar kelime seçeceğiniz zaman “geniş eşleme” kullanmak yerine “sıralı ve tam eşleme” kullanmayı da deneyebilirsiniz. Tek bir hedef kelime kullanmak yerine reklamını yapmak istediğiniz ürün ve hizmetlerinize uygun olan daha geniş hedef kelimeler kullanmalısınız.

Google ve Yandex tarafından dikkate alınan “coğrafi hedefleme” ve “mobil ve tablet hedefleme” seçeneklerini asla atlamamalısınız. Ancak bu seçeneklerden yararlanacağınız zaman bunlara özel farklı reklam stratejileri geliştirmelisiniz. Kampanyanızda bulunan anahtar kelimeniz veya kelimeleriniz arasında kalite puanı 3-10 altında olan kelimeler ile ilgili yeni düzenlemelere gitmelisiniz.

Açılış Sayfası Önemli mi?

Rakip internet siteleri ve marka isimleri dışında kendi sektörünüz ile ilgili kullandığınız kelimelerde düşük kalite puanı görüyorsanız reklam kampanyanızın geneli ile ilgili değişiklik yapmanız gerekebilir.

Tek tek anahtar kelimelere ve reklam gruplarındaki reklamlara internet siteniz içerisinde yer alan “en alakalı sayfanın URL adresi” kısmını da koymalısınız. Açılış sayfalarınızı yeniden tasarlayarak AdWords içerisinde kullandığınız anahtar kelimelere ve metinlere de yer vererek içeriklerinizi zenginleştirebilirsiniz.

Kalite puanınızı yükseltmek istiyorsanız ve bu konuda tecrübeli olmadığınızı düşünüyorsanız yanlış teknikler uygulayarak reklam kampanyanıza zarar vermek yerine bu iş için de belirli bir bütçe ayırarak işinizi garantiye alabilirsiniz. Profesyonel destek alarak ilerlediğiniz zaman kalite puanınızın zaman içerisinde artmaya başladığını fark edebilirsiniz.


Devamı için tıklayınız ...
Google Reklamlarında En İyi 10 Aksiyona Davet

Aksiyona davet olarak adlandırılan “Call to Action” hedef kitlenizi aksiyona davet edebilecek birtakım önemli detayların reklam stratejilerinizde yer alması anlamına gelmektedir. Hedef kitlenize sunduğunuz reklamların daha verimli olmasını istiyorsanız Google reklamlarınızda kullanabileceğiniz aksiyona davet ipuçlarına göz atabilirsiniz.

Hazırladığınız reklam metinlerinizi hedef kitlenizi aksiyona geçirebilecek şekilde düzenleyin. Amacınız bu metin sayesinde ürün ile ilgili hedef kitlenizi bilgilendirmek ve aynı zamanda harekete geçirmek olsun. Ancak bunu yaparken doğal olmaya da özen gösterin.

Call to Action yapacağınız zaman metinin başlığında veya reklam metninde ya da URL’ler de mutlaka hedef kelimenize yer verin. Bu durum hazırladığınız Call to Action hamlesinin daha geniş kitlelere ulaşabilmesini sağlayacaktır.

Rakiplerinizi analiz ettikten sonra onların denemediği yöntemleri deneyin. Metinlerinizi hazırlarken her zaman enerjik ve dinamik olmaya özen gösterin. Aksi takdirde hedef kitleniz harekete geçmeyebilir.

Call to Action yapacağınız yerlerde yaratıcı ve özgün tarafınızı kullanın. Rakiplerinizin kullandığı kelimelerin birebir aynısını kullanmayın. Buradaki en fazla dikkat etmeniz gereken şey samimiyet ve doğallık olmalıdır.

5. Rakamlardan Yararlanın 

Ziyaretçilerinizin dikkatini çekmek istiyorsanız sayılarını kullanın. Ürün ile ilgili yüzde oranları, ürün değeri ve destek için ilgili telefon numarası benzeri rakamları mutlaka metin içerisine yerleştirin. Örneğin, “Telefon kılıflarında %60’a varan indirim ve ücretsiz kargo avantajı!” gibi kalıplar kullanın.

Müşterileriniz arama yaptıkları ürünlere yönelmek isterler. Bu yüzden ürünlere ve kampanyalara özel olabilecek landing pageler hazırlayın.

Arama ağı reklamcılığındaki en kritik konulardan birisi doğru anahtar kelime eşleme seçeneğinden yararlanmaktır. Bu detaya özen gösterdiğiniz zaman daha verimli kampanyalar ortaya çıkartabilirsiniz.

Burada sınırdan kasıt aslında ürün veya hizmetleriniz ile ilgili limitlemelerdir. Örneğin, “Son 3 gün!” veya “Sınırlı stoklarla sizleri bekliyor” gibi metinler hazırlayın. 

SEO çalışmalarını mutlaka gerçekleştirin. Güncel SEO teknikleri ile sitenizi besleyin ve Call to Action çalışmalarınızın geniş kitlelere ulaşmasını sağlayın.

Call to Action içerisinde yer alan bilgilerin geçerliliğini koruduğundan emin olun. Süresi dolmuş kampanyalarınızı sürekli güncelleyin ve bilgileri de eş zamanlı olarak yenileyin.


Devamı için tıklayınız ...
Google Reklam Analiz Aracı

Google’da kullanacağınız reklamlar ile başarılı sonuçlar elde etmek istiyorsanız ilk dikkat etmeniz gereken nokta analiz olmalıdır. Reklam stratejilerinizi geliştirmeden önce ve reklamlarınızı yayına aldıktan sonra ayrı ayrı analizler yapmanız gerekebilir. Bu analizleri yapabilmek için ise analiz araçlarından yararlanmanız daha doğru olacaktır. Ancak onlarca farklı analiz aracının günümüzde geliştirilmiş olmasından dolayı size uygun olan analiz aracını seçerken de bazı detaylara dikkat etmelisiniz.

Analiz çalışmalarının profesyonel kişiler tarafından yapılması da ayrı bir seçenek olabilir. Fakat siz kendi reklamlarınızı kendiniz analiz etmek istiyorsanız bir analiz aracı seçerken güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Google algoritmaları sürekli değiştiği için Google AdWords ve Google Ads algoritmaları da düzenli olarak değişir.

Sürekli değişen algoritmalara ayak uydurabilmek için Google AdWords ve Google Ads ile uyumlu olabilecek ve güncellenmiş bir analiz aracından faydalanmalısınız. İyi bir analiz için ilk olarak kullanacağınız araçların rakiplerinizi de analiz ediyor olması gerekir. Böylelikle rakipleriniz ile aranızda ne gibi farklılıklar ve benzerlikler olduğunu fark ederek reklam stratejilerinizi daha sağlıklı bir şekilde geliştirebilirsiniz.

Analiz çalışmalarını profesyonel bir şekilde yaptığınız zaman daha ekonomik şekilde reklamlarınızı geliştirmeye başlayabilirsiniz. Analiz araçlarının basit ve kolay algılanabilir arayüze sahip olmasına da dikkat etmelisiniz. Karmaşık yapıya sahip ve işlevsel olmayan analiz araçları aklınızı çok fazla karıştırabilir.

Performans ve Maliyet Odaklı Analizler

Performans odaklı analizler yaptığınız zaman belirlediğiniz reklam stratejilerinin doğru kitleye en doğru şekilde ulaşabilmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle reklam çalışmalarınız için ayırmış olduğunuz bütçenizi de daha kontrollü ve ekonomik bir şekilde harcamış olursunuz. Geri dönüşüm oranlarınızı da etkileyebilecek olan analiz araçları sayesinde reklamlarınızın daha erişilebilir olmasını sağlayabilirsiniz.

Analiz çalışmasını atlayarak gerçekleştireceğiniz reklamlarınızdan verim alabilmeniz mümkün değildir. Bu noktada hangi analiz aracını kullanacağınıza hala karar veremediyseniz https://reklam.com.tr/google-ads-analiz-araci adresine göz atabilirsiniz. Hızlı geri dönüş alabileceğiniz ve özel teklifler alabileceğiniz adreste profesyonel bir ekip sizi bekliyor. Arama motoru ve sosyal medya reklamı analizlerinizi koşulsuz ödeme garantisi ile aynı adres üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.


Devamı için tıklayınız ...
En İyi Sosyal Medya Beğeni Kazanma Yolları

Sosyal medyada beğeni kazanmak ve takipçi sayınızı yükseltmek istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Takipçi ve beğeni kazandıkça hesabınızın daha popüler olmasını istiyorsanız sizler için hazırladığımız bu ufak rehbere göz atabilirsiniz.

İlk olarak sosyal medyada güçlü bir profil ve sayfa yaratmalısınız. Sayfanızda arka plan resimleri, profil resimleri ve profil bilgileri mutlaka eksiksiz bir şekilde yer almalıdır. Profil ve sayfa işlemlerini tamamladıktan sonra takipçilerinizi ve beğenilerinizi artırabilme için gün içerisinde farklı saatlere yayılan içerikler paylaşmalısınız.

Anlık olarak elinizdeki tüm içerikleri paylaşmanız beğeni ve takipçi sayınızın sabit kalmasına ya da düşmesine sebep olabilir. Tam tersi şekilde davrandığınız zaman sosyal medya kullanıcılarının profilinizi daha sık ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz.

Sosyal medya hesabınıza beğeni toplamak için kaliteli içerikler kurgulamalısınız. Takipçilerinizi iyi bir biçimde analiz ederseniz ve başka insanlar ile de paylaşabilecekleri içerikler sunarsanız kazanan siz olmaya başlayabilirsiniz. Merak uyandırabilecek içerikleri kurgulamaktan da çekinmeyin.

İnternet sitesi sahibiyseniz sosyal medya hesaplarınızda mutlaka internet sitesinin linkini de vermelisiniz. Sosyal medya hesaplarınızda bu bağlantıların yer alması takipçileriniz ile aranızdaki etkileşimi artırır. 

Hedef kitlenizi analiz etmeden paylaşım yapmayın. Hedef kitlenizi doğru şekilde takip ederek ne gibi içeriklere ilgi gösterdiklerini farklı analiz araçları ile öğrenin. Ayrıca sosyal medya hesaplarınızın tamamını herkese açık şekilde ayarlayın. Gizlilik ayarlarınızdan profilinizi dışarıya kapattığınız zaman beğeni sayınız ve takipçi sayınız düşmeye başlar.

Etiket kullanımı sosyal medya için son derece önemlidir. Yaptığınız her paylaşım için abartıya kaçmayacak şekilde etiket kullanın. Twitter, Facebook ve Instagram için ayrı ayrı en popüler ve içerikleriniz ile en alakalı olan etiketleri içeriklerinizin içerisine ekleyin.

Paylaşım yapmadan önce kendinizi hedef kitlenizin yerine koyun. Bir içeriği beğenmek ya da içerik sahibini takip etmek için ne gibi kriterler aradığınızı düşünün ve bu doğrultuda paylaşımlar yapmaya özen gösterin. Bu tür ufak tefek detayları çözdüğünüz zaman takipçi ve beğeni sayınızın yavaş yavaş artmaya başladığını fark edebilirsiniz.


Devamı için tıklayınız ...