2012/06 Blog Arşivi

TTNET'in TV platformu Tivibu, Mayıs ayında en çok tercih edilen filmlerin listesini açıkladı. Listede ilk sırada bir animasyon olan Çizmeli Kedi yer aldı. Filmin seslendirmesini ünlü Hollywood yıldızları Antonio Banderas, Salma Hayek ve Zach Galifianakis yapmıştı.

Mayıs Ayında Tivibu'da En Çok İzlenen İlk 10 Film:     

Çizmeli Kedi     


Devamı için tıklayınız ...

Survivor'a katılarak esprili kişiliğiyle bir kez daha sevenlerinin gönlünü kazanan şarkıcı Mustafa Topaloğlu, bu aralar bir fast food zinciriyle görüşme halinde. Teklifi “sürpriz” olarak nitelendiren Topaloğlu, görüşmelerin devam ettiğini fiyatta anlaşabilirlerse yakın zamanda reklam filmiyle ekranlarda olacağını açıkladı.

Şarkıcı Topaloğlu alacağı fiyatı ve firmanın adını vermekten kaçındı.


Devamı için tıklayınız ...

Yıllardan sonra ikinci kez İstanbul'da konser verecek olan Modanna Türkiye'ye geldi. Madonna'nın Live Nation Global Touring prodüksiyonu ve Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM)-GNL organizasyonu ile Türk Telekom Arena'da gerçekleştireceği konserinin medya sponsoru Star Tv oldu.


Devamı için tıklayınız ...

Merakla beklenen Kıvanç Tatlıtuğ'lu Magnum reklamları yayınlanmaya başlandı. Aston Martin V8 Vantage S Coupe'nin hediye edildiği promosyon Magnum kampanyasında ünlü aktör abaraya binmiş olarak karşımıza çıkıyor. Tatlıtuğ, yolda kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen Florence Eugene için duruyor. Ancak Eugene, Kıvanç Tatlıtuğ'a arkadaşlarını çağırarak kendilerinin fotoğrafını çekmesini istiyor.


Devamı için tıklayınız ...

Global Hill&Knowlton Müşteri Grup Direktörü Zuhal Gürdamar ile Anadolu Ajansı İstanbul Eski Bölge Müdürü Ümit Kanoğlu Manifesto'nun kadrosuna dahil oldu.

İki tecrübeli isim Haziran ayı itibarıyla iş başı yaptı. Ümit Kanoğlu, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra Anadolu Ajansı'nda çeşitli görevlerde bulundu. Kanoğlu, geçtiğimiz yıl Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü görevinden emekli olmuştu. Zuhal Güldamar, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezun olduktan sonra Lobby PR, Toprakbank ve Global Hill&Knowlton gibi kuruluşlarda çalışdı.


Devamı için tıklayınız ...

Reklam dünyasındaki hızlı gelişmeler baş döndürmeye devam ederken araştırma şirketi Millward Brown, reklamlarla ilgili yeni Türkiye gerçeğini ortaya koydu. Şirket, baz aldığı son on yılın ilk ve son 300 reklamını masaya yatırarak değişimleri saptadı. Araştırmada öne çıkanlar ise daha müziği bol, bilgi veren reklam sevdiğimiz ve biraz da mizahtan uzaklaştığımız. Müzikli Reklamlar Ön Planda Yapılan incelemeler müzik kullanımının zamanla arttığını ortaya koydu. Millward Brown’ın verilerinde, “İlk 300 reklamda yüzde 75 müzik varken ve yüzde 31’i belirginken, son 300 reklamda yüzde 88 müzik var ve belirginlik ise yüzde 50” bilgisine yer verildi. Şirket bu sonucu yorumlarken “belirgin ve beğenilen bir müziğin genel beğeniyi de artırdığına” dikkat çekti. Müzik birçok reklam, program hatta haber programlarında bile etkiyi artıran unsur olarak sıkça karşımıza çıkıyor. Müzikli reklamlara baktığımızda yakın zamanda yayınlanan Arçelik’in “Çelik ve Çeliknaz’ın Evlilik Törenleri” dikkat çekiyor. Pop sanatçısı Yaşar’ın seslendirdiği duygulu şarkı reklamın can alıcı öğesi olarak kullanılmıştı. Arçelik, zarafetin teknolojiye olan aşkını, müziği ön plana çıkan bir evlilik töreni ile duyurmuştu. Yine müzikli reklam denince akla gelen ekranlarda yeni yayınlanmaya başlayan Bülent Ersoy ve dünya eski güzeli Azra Akın’ın birlikte rol aldığı Pepsi reklamları. Bilgi Veriyor, Eğlendirmiyor Millward Brown’un verilerindeki bir başka çarpıcı sonuç ise reklamların son zamanlarda bilgi vermeyi amaç edindiği yönündeki bulgusu oldu. Yine araştırma sonuçlarında, reklamlarda kullanılan mizah duygusunun aza indirgendiği saptandı. Rakamsal veriler, mizah öğesinin yüzde 45'ten yüzde 41'e gerilediğini gösteriyor. Halbuki mizah duygusu içeren tanıtımlar daha çok akılda kalıyor. Bilgi veren reklamlar sadece belli bir kitleyi hedef alıyor. Banka, gıda ve sağlık alanlarında tanıtımı yapılan pek çok üründe doğrudan bilgiye yer veriliyor. Mizah unsuru içeren iletişim ve gsm operatörü reklamları ise bu iki unsuru harmanlamış durumda. Ünlüysen Reklamda Oynarsın Yine yıllarla birlikte değişen başka bir gerçek ise reklamlarda oyuncu olarak artık ünlülerin tercih ediliyor olması. Tanınmamış oyuncuların reklamlarda oynayıp önemli miktarlarda para kazanması istatistiklere bakırsa gün geçtikçe zorlaşıyor. Verilerde, ilk 300 reklamda yüzde 8 oranında ünlüye rastlanırken, son 300 reklamda bu oranın yüzde 11'e çıktığı belirtilmiş. Yine ünlülerin meslek gruplarına baktığımızda her 10 reklamın 4'ünde film yıldızı, 3'ünde şarkıcı, 2'sinde sporcu, 1'inde ise TV yıldızı kullanıldığını görüyoruz. Müziği ve ünlüsü bol bir reklam dönemine giren Türkiye, reklam dünyasında hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Dev bir ekonominin döndüğü reklam dünyasında artık uluslar arası yıldızlara bile yer verilebiliyor.


Devamı için tıklayınız ...

Wanda Digital'in ürettiği dünya çapında bir ilk olan Facebook üzerinden çikolata dağıtan Nestlé Chocolike projesi, uluslararası “Best Innovation” ödülüne layık görüldü.

MIXX Awards Europe'un Barcelona'da gerçekleştirilen töreninde ajans “Experimental and Innovative Campaign” kategorisinde ödüle layık görüldü. Törende 4 ödül birden alan Türkiye'yi aynı zamanda IAB Europe Başkanı Heureux, “Avrupa'nın En Yaratıcı Ülkesi” ilan etti.


Devamı için tıklayınız ...

İzmir'in yeni logosu halka tanıtıldı. Kısa adı İZKA olan İzmir Kalkınma Ajansı'nın yürüttüğü 'İzmir'in Yeni Görsel Kimliği' çalışması sonucu karar verilen logo, nazar boncuklu İzmir logosu oldu.

İnsanları nazardan koruduğuna inanan “Nazar Boncuğu”, İzmir Menderes'in Görece ile Kemalpaşa'nın Nazarköy köyleri ile özdeşleştiriliyordu.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, nazar boncuklu yeni logonun iki- üç ay içinde tüm kurumlar tarafından kullanılmaya başlanacağını belirtti.


Devamı için tıklayınız ...

Dünyada en çok izlenen çocuk kanalları arasında yer alan Disney Channel, çocukları aburcuburdan korumak için yeni dönemde reklam yönetmeliğinde düzenlemeye gitti. Kanal, çocukların meyve, sebze tüketimini teşvik ederek sodyum, şeker ve katı yağ gibi maddelerin özendirilmesini önleyecek. Kanal, ayrıca 800 kaloriyi geçen fastfood menülerinin reklamını yayınlamama kararı aldı.

Reklam gelirlerinin bir süre düşeceğini itiraf eden kanal yöneticileri, ilerleyen zamanda bu durumun aşılacağına inandıklarını belirtti. Disney Cahannel'in var olan sözleşmeleri nedeniyle yeni alınan kararları 2015 yılında yürürlüğe sokması bekleniyor.


Devamı için tıklayınız ...

Gıda, Tarım ve Sanayi Bakanlığı 11 firmayı daha mevzuaata uymadığı gerekçesiyle teşhir etti. Bu 11 markanın ürünlerinde at, eşek, domuz ve kanatlı eti tespit eden bakanlık firmaların isimlerini teker teker açıkladı. 

İşte o firmalar ve ürünleri:

-Nazifoğlu marka, ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün (yüzde 100 dana), Aliçler Sucuk Erenler, Sakarya, tek tırnaklı Eti (at Eti, eşek Eti) tespiti, parti/seri no: 27.01.2012


Devamı için tıklayınız ...