2011/12 Blog Arşivi

LACP (League of American Communications Professionals - Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi) tarafından düzenlenen ve iletişim alanında verilen en iyi ödül olarak kabul edilen, "2011 Spotlight Awards"da; Akbank'a 8 ödül birden verildi.


Devamı için tıklayınız ...

Borthers&Sisters Medya tarafından yapılan reklam filmi, İstanbul'da başlayıp; New York'da sona eriyor. “İki nokta arasındaki en kısa mesafe” sloganıyla dikkat çeken TNT Express, Türkiye'ye geldiğinden bu yana ilk kez reklam filmi çekiyor.


Devamı için tıklayınız ...

Video paylaşma devi Youtube, yeni bir uygulamayla daha karşımızda. ‘Youtube Slam' adındaki uygulama ile iki farklı videoyu aynı ekranda izleyebiliyorsunuz.

Bu yeni uygulama sayesinde, hem farklı videolar izleyebiliyor hem de videoları oylayabiliyorsunuz. Videolar arasında yapılan oylama sonuçları ile en iyiler belirlenecek.


Devamı için tıklayınız ...

Kurumsal iletişim alanda yeni bir yapılanma içerisinde olan BASF, yolunu belirlerken iletişim alanında Ünite ile işbirliğine gitti. ‘We Create Chemistry' sloganıyla kendini ifade eden şirket, Türkiye'deki hedef kitlesine ulaşmak için Ünite İletişimle danışmanlık anlaşması yaptı.


Devamı için tıklayınız ...

Fransa Devlet Başkanı Nicolas Sarkozy'den sonra bu kez milletvekili Valerie Boyer'in adı prezervatif adı olarak geçmeye başladı. Sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasa tasarısını Fransa Ulusal Meclisi'ne getirerek kabul edilmesini sağlayan UMP Milletvekili Valerie Boyer'in adı prezervatif markası olacak.


Devamı için tıklayınız ...

2011 yılı itibariyle tekstil firmalarının 1100 patent başvurusunda bulunduğu açıklandı. Ev tekstilinin ağırlıkta olduğu başvurularda Türkiye'nin bu alanda markalaşma yönünde hızla ilerlediği belirtildi.


Devamı için tıklayınız ...

Collection & Damas'a ait Tiffany&Co, Roberto Coin, Damiani, Chaumet, Mikimoto, Ulysse Nardin ve Corum gibi ünlü markanın pazarlama ve kurumsal iletişimini yöneten Bihter Koray Ayyıldız,  Ocak 2012 itibariyle Rotap Saat'in kurumsal iletişim danışmanı oldu.


Devamı için tıklayınız ...

Chicago Mimarlık ve Tasarım Müzesi'nin organize ettiği dünyanın en prestijli tasarım ödülleri arasında sayılan Good Design'da ödülü kazanan bu kez Koleksiyon oldu.


Devamı için tıklayınız ...

Reklam kampanyasında Avustralyalı model Abbey Lee Kershaw'ı kullanan Versace, yeni kokusu Yellow Diamond'ı piyasaya sürdü.


Devamı için tıklayınız ...

Qualcomm'un mobil uygulama ve yeni iş fikirlerini desteklemek amacıyla düzenlediği 'Mobil İş Fikri ve Uygulama Yarışması'nın ödül töreni İstanbul Sofa Otel'de yapıldı. İnternet üzerinden Ekim ayı itibariyle verilmeye başlanan başvurular sonuçlandırıldı. Finale kalan 16 yarışmacının fikri 21 Aralık tarihinde jüri tarafından değerlendirildi.

Birinciliği Cheetah Interactive isimli mobil ve sosyal oyun şirketinin geliştirdiği Treasures and Traps (Hazineler ve Tuzaklar) adlı fikir kazandı. Uygulamanın sahibi Yener Duran 30.000 TL ödül kazandı.   Yarışmada 15.000 TL tutarındaki ikincilik ödülünü, insanların gün boyunca attıkları adım sayısını ölçerek bu veriyi Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşma olanağı sağlayan  Adımsayar isimli uygulama kazandı. Fikrin sahibi Onur Özkol. Yarışmada 5.000 TL tutarındaki üçüncülük ödülünü Tansu Kendirli, "Hadi Bakalım" adlı mobil çocuk uygulamasıyla kazandı.   Yarışmada farklı kategorilerde Jüri Özel Ödülü kazanan mobil uygulama ve iş fikirleri ise şöyle:   Augmented Reality (Zenginleştirilmiş Gerçeklik): IstanbulLive  - Engin Şenalp Mobil Eğlence: Barcode Player – Ahmet Keleş, Gökçe Karalezli ve Buket Karalezli Mobil Araçlar: EasyApp  - Emre Ertan, Mert Sevinç, Sarp Erdağ ve Yavuz Dalkılıç Sosyal Medya: Play or Love – Gürel Yıldız Mobil Sağlık: Kanka – Talat Demir ve Ramazan Hocaoğlu Lokasyon Tabanlı Uygulamalar: Taxi Buddy – Şahin Erdemir ve Ahmet Özkan Finansal Servisler, Bilgi veya Haber Servisleri: Pronunciation – Ersin Gülbahar
Devamı için tıklayınız ...