2011/06 Blog Arşivi

Katolik dünyasının ruhani lideri 84 yaşındaki Papa 16. Benedict, Twitter'a adım attı. Hürriyet'e yer alan habere göre, Papa ilk mesajını önceki gün dönderdi. Vatikan, teknolojik girişimlerle genç kitlelere ulaşmayı ve pedofili skandallarıyla zarar gören imajını onarmayı hedefliyor.

Papa'nın IPad kullanarak gönderdiği ve yanında bulunan papazlardan da yardım aldığı ilk tweeti “Sevgili doslar, News.va sitesini açtım. Övgüler Yüce İsa'ya olsun. Dua ve şükranlarımla. Papa 16. Benedikt.” Oldu.


Devamı için tıklayınız ...

Bir süredir kanser tedavisi gören, yazar ve reklamcı Hulki Aktunç vefat etti. Bir dönem Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan 1949 doğumlu Aktunç, edebiyatın pek çok alanında eserler verdi. Uzun araştırmalar sonucunda hazırladığı Argo Sözlüğü alanındaki tek tek eserdi.

1999 Yılında Reklamcılar Derneği Başkanlığına seçilen Aktunç, bu görevi iki yıl sürdürmüştü. Aktunç aynı zamanda, Reklamcılık Vakfı Yönetim Kurulu ve Reklam Özdenetim Kurulu üyeliklerinde de bulundu.


Devamı için tıklayınız ...

Hülya Avşar Pepsi'nin 2010 reklam yüzü Kenan İmirzalıoğlu'ndan bayrağı devralmasının ardından, yeni reklam filmleriyle ekrana gelmeye devam ediyor.

Avşar, yeni reklam filminde, Pepsi'nin ücretsiz internet ve konuşma kampanyasını tanıtıyor. Reklam filminin konsepti, Amerika'da David Beckham ve Sofia Vergara ile çekilen filmle de plajda geçmesi ve Avşar'ın giysileri açısından benzerlik taşıyor.


Devamı için tıklayınız ...

Leo PR, 19 yıldan bu yana Orta ve Doğu Avrupa'da doğrudan pazarlama alanında faaliyet gösteren Studio Moderna'yı müşteri portföyü arasına kattı.

1992 yılında Slovenya'da kurulan, 2006 yılında da Türkiye pazarına giren Studio Moderna, 21 ülkede faaliyet gösteriyor. Topshop, Dormeo, Kosmodisk, Delimano gibi markaları bünyesinde barındıran şirket televizyondan doğrudan satış, telemarketing, telefon ve internet satışı, katalog dağıtımı, doğrudan pazarlama, internetten pazarlama, mağazalarda sıcak satış, pazar araştırması gibi pek çok pazarlama kampanyası gerçekleştiriyor.


Devamı için tıklayınız ...

Almanya kökenli etkinlik ajansı Proud, Güney Amerika ve Avrupa'nın çeşitli şehirlerinin ardından, Ortadoğu şubesini İstanbul'da açtı. Proud, network ajansı olarak etkinlik yönetimi, reklamcılık, grafiti, gece ve branding partileri, gerilla pazarlama ve yayıncılık alanlarında faaliyet gösteriyor.

Adidas, Asics, BMW, Carlsberg, Coca Cola, Diesel, Flippa K, Marlboro, Mercedes, PS, Puma, Redbul, Reebok, Unilever gibi markalar da Proud'un global müşterileri arasında bulunuyor.


Devamı için tıklayınız ...

Ruport Murdoch'un sahibi olduğu medya devi News Corp., popülaritesi giderek azalan ve Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarla rekabet edemeyen MySpace'i sattı. 6 yıl önce News Corp. Bünyesine katılan MySpace'in yeni sahibi Specific Media ve Justin Timberlake oldu.

Ntvmsnbc.com'un haberine göre, Specific Media satın alma için News Corp.'a 35 milyon dolar ödedi. Oysa, 2005 yılında MySpace için ödediği rakam 580 milyon dolardı. News Corp. 2010 yılı grup muhasebesinde, MySpace'i gösterdiği “Diğer”kaleminde 156 milyon dolar zarar göstermiş ve son ili yıl içinde yüzlerce kişinin işine son vermişti.


Devamı için tıklayınız ...

Cumartesi Şarapları'nın bu yıl ikincisini düzenlediği En Kral Staj programının finalisti belli oldu. Programa başvuru yapan toplam 1061 öğrenci arasında yapılan ön elemeleri geçen 50 kişi Cumartesi için özel bir proje hazırladı. Hazırlanan projeler arasından 10 kişi belirlenerek, mülakata alındı. Zorlu sürecin sonunda 2011 dönemi finalisti Koç Üniversitesi Ekonomi 2. Sınıf öğrencisi Barış Özçiftçi oldu.


Devamı için tıklayınız ...

Türk Ytong, Türk Fotoğraf Sanatına katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 3.sünü düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda “İnşaat Emekçileri”ni konu ediyor. Ytong, yarışma ile inşaat emekçilerinin yaşadıkları süreçleri belgelemek, yaşam koşullarına tanıklık etmek ve topluma kazandırdıkları hizmet ve sorumlulukların toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekmeyi hedefliyor.

Türk Ytong, yarışmada, mimar, mühendis, plancı, tekniker, usta, kalfa, operatör gibi bütün inşaat emekçilerinin yaratıcılık, bilgi birikimi, alın teri ve emeklerinin fotoğraflarla paylaşılmasını hedefliyor. Yarışma, profesyonel ve amatör bütün fotoğraf severlerin katılımına açık. Son katılım tarihi 28 Eylül 2011 olan yarışma ile ilgili detaylı bilgilere www.ytong.com.tr/fotografyarismasi adresinden ulaşmak mümkün.


Devamı için tıklayınız ...

Turkcell, reklamında oynayacak olan yeni Cellocan'ını Facebook üzerinden seçiyor. “Yıldız Cellocan” adını taşıyan kampanyaya katılmak isteyen anne babalar, çocuklarının yüzlerini sayfada bulunan Cellocan'a yapıştırarak sayfalarında paylaşıyorlar.

http://apps.facebook.com/yildizcellocanlar/ adresinden kampanyaya katılanlar arasından en fazla oyu alan, Turkcell reklamlarında yeni Cellocan olarak yer alacak.


Devamı için tıklayınız ...

Avustralya hükümeti tarafından sigara tüketimini azaltmak amacıyla Ocak 2012'den itibaren hayata geçirilmesi planlanan sigara ambalajlarıyla ilgili yeni düzenleme sigara üreticilerinden büyük tepki aldı.

Yeni yasa, yürürlüğe girdiği takdirde, sigara paketlerinin üzerinde üretici firma logo ve markasının yer almamasını öngörüyor. Sigara üreticileri yasanın geçtiği taktirde, tazminat isteyecekleri açıklamasını yaptı. Sigara devi Philip Morris, Avustralya hükümetini yatırım anlaşması ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle suçlayarak, hükümete 3 haftalık tartışma süresi tanını.


Devamı için tıklayınız ...