WhatsApp Business Yaygınlaşıyor!

WhatsApp Facebook'un en büyük keşfedilmemiş varlığıdır.  Mesajlaşma uygulamasının günlük 1, 5 milyar civarında aktif kullanıcısı var, ancak diğer büyük Facebook servislerinden farklı olarak  hiçbir reklam  yapmıyor. Bu yüzden WhatsApp ilk para kazanma çabalarını kurumsal hizmetlere odaklıyor. WhatsApp yaptığı açıklamada, mesajlaşma uygulamasının iş odaklı hizmetini büyük ölçüde yaygınlaştırılacağını belirtti.  WhatsApp hala nispeten küçük bir şirketler grubuyla çalışıyor, ancak gelecekte daha büyük organizasyonlar getirmeyi planladığının altını çiziyor.

Avantaj ve Dezavantajları ile WhatsApp Business

Geçen yıldan bu yana, WhatsApp,  şirketlerin uçuş kartı, nakliye bilgileri, müşteri hizmetleri ile ilgili sorulara yanıtları gibi konularda müşterilere mesaj gönderilmesini sağlayan  WhatsApp Business'ı  test  ediyordu.  Ancak hizmet şimdi daha büyük şirketlerin araçları kullanmaya başlaması için özel bir API ile genişletiliyor. Bu, daha büyük kuruluşların WhatsApp'tan yararlanmasını kolaylaştıracak. Şirketler artık hedef kitlelerindeki kişilere özelleştirilmiş bildirimler gönderebilecek ve WhatsApp sohbetlerine yönlendiren 'Haber Kaynağı' reklamlarını yayınlayabilecek.

WhatsApp devasa büyüklüğü ile doğrudan pazarlama, reklamcılık, müşteri hizmetleri ve iletişim için harika bir kaynak! Bu nedenle aktif bir şekilde müşteri tabanını büyütmek ve küresel anlamda ticaret yapmak isteyen işletmeler için büyük bir potansiyele sahip. Doğru kullanılırsa WhatsApp Business, işletmelere hem kendi müşteri tabanını genişletmek hem de yeni müşteriler kazanmak için yeni fırsatlar sunabilir. 

WhatsApp Business uygulamasının bir dezavantajı; kayıt işleminin bir parça sıkışık olması ve cihaz başına yalnızca bir WhatsApp işletme hesabına izin vermesidir.  Bu nedenle, herhangi bir zamanda yalnızca bir kişi hesaba erişebilir ve bu, 7 gün 24 saat kullanılabilirliği zorlaştırır.   Ayrıca "WhatsApp Web" masaüstü uygulamasını kullanmak için telefonunuzun her zaman internete bağlı olması gerekir.

WhatsApp Business Ücretli mi?

Bu yılın Ocak ayındaki lansmanından beri ücretsiz hizmet sağlayan Facebook'a ait WhatsApp,  bundan sonra WhatsApp Business  uygulamasını  kullanan şirketlerin şimdi bunun için belirli bir miktar ödeme yapmak zorunda  kalacağını  açıkladı. İşletmeler bazı araçları ücretsiz olarak kullanabilse de, WhatsApp Business bazı mesajları göndermek için ülkeye bağlı olarak, mesaj başına 0,5-9 sent arasında bir ücret alacak.  Bunlar, randevu hatırlatıcıları gibi özel bildirimlerin yanı sıra müşterilerden gelen mesajlara gelen yanıtları içerecek.

Arşiv