2012/07 Blog Arşivi

ABD'de Ralph Smeed Foundation isimli vakıf tarafından billboardlara verilen reklam tepkiye neden oldu.

Eleştirilere neden olan reklamda ülkeyi yasa boğan ve 12 kişinin ölümüne sebebiyet veren Batman saldırganı James Holmes ve ABD Devlet Başkanı Barack Obama yanyana yer alıyor.

Reklamda suçlu Holmes'un fotoğrafı hakkında ''Silahlı saldırı ile 12 kişiyi sinemada öldürdü, herkesi deliye çevirdi'' ifadeleri yer alırken Başkan Obama'nın fotoğrafının altında ise ''Dış politikası ile binlercesini öldürdü, Nobel Barış ödülünü kazandı'' cümlesi yer aldı. 


Devamı için tıklayınız ...

Sağlık Bakanlığı sağlıksız damacanalar hakkında beklenen açıklamayı yaptı. İlk aşamada İstanbul için elde edilen verileri açıklayan Sağlık Bakanlığı; Buzada, Erpınar, Alps, Kervansaray ve Yalısu gibi markaların isimlerini teşhir etti.

Avrupa Birliği usul ve standartlarını esas alan denetleme Halk Sağlığı Müdürlükleri ve Bakanlık merkez teşkilatı tarafından gerçekleştirildi. Sonuç, su dolum tesisleri ve piyasadaki sulardan örnekler alınarak el edildi.


Devamı için tıklayınız ...

Manifesto İletişim Grubu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından ikinci dış ofisini Irak'ın Erbil kentinde açtı.

Gulan'da yer alan ofisin açılışı Ajans Başkanı Ozan Özkan ile Genel Müdür Selin Bozkurt yaptı. Ekip daha sonra Erbil Valisi Nawzad Hadi Mawlood'u ziyaret etti.


Devamı için tıklayınız ...

Cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla geçerliliğini kaybetmeye başlayan eski telefon kulübeleri, yeni bir projeyle hayata kazandırılıyor.

New York'ta faaliyete geçirilecek bu projede, eski telefon kulübelerinin ücretsiz internet erişim noktaları olması planlanıyor. Proje gerçekleşirse, telefon kulübesi ve civarındaki 100 metreden internete erişim ücretsiz olacak. Projenin tüm maliyeti, wi-fi yani ücretsiz internet noktasına alınan reklamla çözülecek.


Devamı için tıklayınız ...

Pepsi, Azra Akın'lı Ramazan reklamlarını tamamladı. Çekimleri Yalova'daki Su Düşen Şelaleleri'nde yapılan reklamda ünlü manken, kendi elleriyle suyun altında serin aile sofraları hazırladı. Çekimler esnasında saatlerce su içinde kalan Azra Akın, sofradaki yemeklere elini sürememekten şikayetçi oldu.

“Pepsi Yaşatır Seni” Ramazan kampanyasının yönetmenliğini Umut Aral yaptı. Azra Akın reklamla ilgili olarak, “Her reklam filmi çekiminde ayrıca heyecanlanıyorum fakat bu seferki bir aile buluşması, aile sofrası oldu. Çok sıcak ve çok içten bir ortamda keyifle rol oynadım” dedi.


Devamı için tıklayınız ...

Fida Film'in reklam ve sponsorluk satışlarından sorumlu Reklam Grup Başkalığına Cem Başar'ın getirildiği açıklandı.

Geçtiğimiz hafta itibarıyla işbaşı yapan deneyimli isim Cem Başar, 1997 yılında New York Syracuse Üniversitesi Pazarlama bölümünden mezun oldu. Başar, bugüne kadar sırasıyla MEPAŞ (Digiturk, Superonline ve Cine5), ZEDPAŞ (Show TV, ATV), BİMAŞ (Kanal D, Star TV, CNNTurk) ve Doğan Burda Dergi Grubunda çeşitli görevlerde bulundu.


Devamı için tıklayınız ...

Araştırma şirketi Neilsen'ın hazırladığı raporda, dünya genelinde yapılan inceme sonucu internet reklam harcamalarının geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine göre bu yıl yüzde 12 artış kaydettiği ortaya çıktı. Bu artışta Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki harcamaların etkili olduğu belirtilirken ikinci gelişme gösteren alan radyo oldu. Reklam harcamaları bazında bu mecra, yüzde 7.9 gelir artışıyla dikkat çekti.


Devamı için tıklayınız ...

Türkiye’de izlenme rekorları kıran Türk dizileri, Orta Doğu ve Arap ülkelerinde Arapça ’ya çevrilerek yayınlanması ile Türk turizmine büyük katkıda bulunmaya başladı. Ajans MARKA tarafından Sakarya’da düzenlenen turizm toplantısına katılan Memphis Tours'un genel müdürü Waheed Samy, Türkiye’ye getirdikleri turist sayısının her geçen gün arttığını dile getirdi.Türk turizminin potansiyelinin çok fazla olduğunu vurgulayan Samy, gelen turistlerin Türkiye’de tüm istediklerini bulduğunu söyledi. ''Sadece Mısır değil, bütün Arap ülkelerinin çok rağbet ettiği bir ülke Türkiye. Arap ülkeleri şu anda Türkiye'ye inanılmaz ölçüde rağbet gösteriyor. Arap turistlerin Türkiye'ye gelmeleri için birçok neden var'' dedi. Turistlerin en çok dizi çekimlerinin yapıldığı mekânları görmek istediklerini belirten Samy, bunun dışında Arap Bahar’ı ile Arapların, Türkiye’ye olan ilgisinin arttığını söyledi.''Orta Doğu'da yaşayan insanların ve Arapların alternatifleri vardı. Lübnan'a, Mısır'a gedebilirlerdi ama Arap Bahar’ından sonra bu ülkelerin turizm potansiyeli düştü. İnsanlar Türkiye'yi daha çok tercih etmeye başladı. Son yıllarda Türkiye'ye inanılmaz yönelme oldu'' dedi. Türk turizminin artmasında, Türk dizilerinin Arapça’ya çevrilmesi büyük rol oynarken, dizilerde çekim yapılan mekânlar, turistler tarafından oldukça merak ediliyor. Turizmde yaşanan %50’lik artış, tamamen Türk dizilerinin Arap dünyasında çok sevilmesiyle ilişkilendiriliyor.Özellikle İstanbul Boğaz’ını merak eden turistler, her sene Türkiye’ye gelebilmek için can atıyor. Vizelerin 1 haftada değil, daha kısa sürede çıkmasını talep eden Samy, bu durumun turizmin artışına daha fazla katkıda bulunacağını söylüyor. Türkiye; Arap Baharı, Filistin’e olan tavrı ve inanç birliği gibi ortak konulardan dolayı turist sayısını arttırmaya devam ediyor. Bahreynli turizmci Muhammed Jasim de, Türkiye’ye gelen turist sayısının her yıl daha da arttığını söylerken, İstanbul-Bahreyn seferlerinde yer bulunamadığını, turistlerin Türk dizilerinde çekim yapılan mekanlara ilgisinin oldukça fazla olduğunu dile getirdi. Şu an Türk turizmine büyük katkıda bulunan dizilerimiz, bildiğiniz gibi Türkiye’de yayınlandığı sıralarda oldukça eleştirilmişti. Cinsel içeriğin çok fazla olduğu söylenen ve büyük eleştiriler alan Aşk-ı Memnu dizisinin de, bu başarıda payı olduğunu düşünürsek, eleştirileri bir kenara bırakıp kazanılan sonuçlara bakmamız gerektiğini anlayabiliriz.


Devamı için tıklayınız ...