Huawei Katlanabilir Telefonu Mate X’i Tanıttı

Dünyanın Asyalı iki büyük elektronik devi, telefonun geleceği olarak nitelendirdikleri katlanabilir cihazlarını peşpeşe tanıtarak yeni bir rekabet alanı daha yarattı. Samsung ile Huawei’nin tanıttığı cihazlar büyük ilgi gördü. Çinli Huawei markası Barselona’daki görkemli tanıtımında katlanabilir telefonu Mate X’i ortaya çıkardı.

Şirketin CEO’su Richard Yu, en büyük rakipleri Samsung ve Apple’a açık açık meydan okuyarak kendi cihazlarının son derece üstün olduğunu söyledi.

Geleceğin Telefonu

Mobil pazarın büyük oyuncularından olan Huawei’nin tanıttığı telefon büyük ekran avantajıyla da dikkat çekiyor. İkiye katlandığı zaman bir telefon kadar yer kaplayan bu cihaz, açıldığı zaman tablet boyutuna erişiyor. Böylelikle tabletlerin sunduğu kullanım deneyimini, cepte taşınabilen bir ekranla elde etmeniz mümkün oluyor.

Katlanabilir telefonlarda birlikte cihazlardaki telefon özelliği geri planda kalıyor çünkü ekran ve kamera özellikleri daha fazla dikkat çekiyor. Barselona’da tanıtılan katlanabilir telefon Mate X, açık haliyle 8 inç ekran boyutuna ulaşabiliyor.

Dışa doğru kapalı konumdayken iki yüzü de ekran oluyor. Esnek bir OLED paneli olan Mate X, Falcon Wing adında özel bir menteşe barındırıyor. Cihaz aynı zamanda hafif olması sebebiyle tutuş ve kullanım kolaylığını da kullanıcılara getiriyor. 

Gelişmiş Teknik Özellikler 

Kirin 980 işlemciden gücünü alan cihaz, firmanıun kendi geliştirdiği Balong 5000 modem birimi sayesinde 5G desteği de sunuyor. İki parça halinde 4.500 mAh batarya kapasitesi olan cihazın şarj ömrünün de bir hayli uzun olacağı söyleniyorç.

Modelde temel olarak 8 inç boyutunda tek esnek bir OLED ekran bulunuyor. Kapatıldığı zaman bu ekran önde 6.6 inç arkada ise 6.378 inç oluyor. Bu açıdan şaşırtan cihazın yan tarafında ise Leica imzalı üçlü kamera sistemi bulunuyor. Modelin Türkiye fiyatı konusunda ise tartışmalar devam ediyor.

Fiyatlandırmalarda eğer yerele uygun politikalar izlenirse cihazın uygun fiyatlı ve yüksek performanslı bir cihaz olarak ön plana çıkabileceği konuşuluyor. Ancak Türkiye’ye özel fiyatlar yapılmazsa cihazın fiyatının orta derecede fiyatlandırılacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Arşiv