Google Optimizasyon Puanı

Teknolojinin ilerleyişi ile beraber hayatımıza giren internet hayatımızın her alanında ihtiyaç haline geldi. Arama motorlarının arasında yer almakta olup tüm dünyada en çok tercih edilen Google, sitelerin trafikleri ile ilgili detaylı taramalara yer vererek kalite puanlarını sunar. Google optimizasyon puanı olarak ifade edilen kalite puanları site trafikleri ile ilgili olarak belirlenen hedeflerdir. Google optimizasyonunda ideal puana sahip olmak ise web sitesinin sıralamada hedeflenen ilk sıraya ulaşmasına destek olarak ziyaretçi sayınızda da artışa etki eder.

Google optimizasyonu puanının elde edilmesinde SEO çalışmalarının büyük bir yönü vardır. Kullanılacak olan anahtar kelimeler arama içinde avantaj yaratan tercihleri sunar. Bunun yanı sıra açılış sayfa deneyimi, reklamın alaka düzeyi ve beklenen tıklanma oranları istenen kalite puanının elde edilmesinde önem taşır. 

Yüksek Google Optimizasyonuna Sahip Olmanın Avantajları 

Yüksek kaliteye sahip olan anahtar kelimeler her daim avantaj sağlar. Özellikle düşük puana sahip olan kelimelere göre daha düşük olan bir maliyet ile ödüllendirilmektedir. Reklam verenler için yüksek Google optimizasyon puanına sahip olmanız daha düşük maliyetler ile daha da yüksek olan reklam konumuna da sahip olmanızı sağlar. Kalite puanınızın yüksek olması reklam gösterimlerini de artıracaktır. Böylelikle her arama sorgusunda reklam göstermeniz mümkün olur. 

Google Optimizasyon Puanını Ne Etkiler?

Google optimizasyon puanı reklam alaka düzeyi, beklenen tıklanma oranı ve reklam içerikleri etkiler. Reklam uzantısı, metinlerinin etkilemesinin yanı sıra reklamın alaka düzeyi de Google optimizasyon puanını etkiler.

Açılış sayfasının alaka düzeyini artırmak için anahtar kelimeniz ile URL ile ilgili olduğundan emin olmanız son derece önemlidir. Bunun yanı sıra anahtar kelimeniz ile sayfa başlığının ve açılış sayfasına içerikler ile ilgili olan anahtar kelimelere yer vermeniz de gerekir. 

Mobil uyumluluğun olması sayfa açılış hızları da ziyaretçi sayısını etkileyerek optimizasyon puanı için önem taşır. 

Kalite puanlarının yükseltilmesi her daim için istenen bir durum olmak ile beraber her şey demek değildir. Sitenize trafiği çekilmeniz her zaman dönüşüm elde etmeniz anlamına gelmez. 

Arşiv