Telegram Yükseliyor

Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın en önemli rakiplerinden birisi Telegram oluyor. Telegram ise son dönemlerde kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Hatırladığınız üzere geçtiğimiz günlerde WhatsApp kullanıcıları son görülme problemiyle karşılaşmıştı. 

Kullanıcıların birbirlerinin en son ne zaman aktif olduklarını görememesi ve çevrimiçi özelliğinin kaybolmasından sonra çok fazla şikayet geldi. Özellikle Twitter bu sorun ile çalkalanırken, mesajların iletilmesi noktasında herhangi bir problem olmaması dikkat çekti. 

Bu yaşanan sorun ve Telegram’ın yeni getirdiği özelliklerden sonra kullanıcı sayılarında büyük değişiklikler yaşandı. Son 1 hafta içerisinde Telegram kullanıcı sayısı artmaya başladı. WhatsApp’ın şu an 2 milyardan fazla kullanıcısı var. Telegram kullanıcı sayısı ise 400 milyonu aştı. Yaşanan olaylardan sonra WhatsApp ile Telegram arasındaki kullanıcı sayısı farkı hızlı bir şekilde kapanmaya başladı.

6 yıl önce hayatımıza giren Rusya merkezli Telegram, ABD tabanlı olan WhatsApp’a karşı sürekli farklı yenilikler getirerek rekabet ediyor. Telegram’ın WhatsApp uygulamasından ayrıldığı en önemli özelliği ise güvenliği oluyor.

Telegram ile Kripto Para Kullanımı da Artıyor

Güvenlik açısından son derece üst seviyede görülen Telegram, güvenlik problemi yaşamak istemeyen kişilerin en sık tercih ettiği uygulamalar arasında yer alıyor. Bu detayların yanı sıra Telegram’daki kripto para kullanımı da artmaya devam ediyor.

Dünya genelindeki Telegram kullanıcıları, çeşitli uygulamalardan yararlanarak Telegram üzerinden birbirlerine kripo para gönderebiliyor. Telegram kullanıcıları ParJar benzeri uygulamalardan yararlanarak kripto para bahşişi yapabiliyor.

ParJar tarafından paylaşılan bilgilere göre son 1 yıl içerisinde kripto paralarla toplamda 500 farklı toplulukta 500 bin adet bahşiş toplandığı belirtiliyor. Telegram kripto parayla bahşiş gönderen kişi sayısının 20 ile 30 bin arasında olduğunu belirtiyor.

Sayı fazla gözükmese bile 20-30 binlik kişilik grupların toplam 500 bin bahşiş göndermiş olması, bu kişilerin kripto paralar ile aktif bir şekilde ilgilendği anlamına da geliyor. Kripo para kullanıcıları günümüzde farklı sosyal medya platformlarındaki kripto parayla bahşiş gönderebilmekte özgürler. Telegram’ın önümüzdeki günlerde yapacağı yeniliklerden sonra WhatsApp için daha dişli bir rakip olacağına da esin gözüyle bakılıyor. 

Arşiv