Sosyal Medya Reklamlarında Videolar Neden Daha Etkili Oluyor?

Sosyal medya platformlarında video reklamlarını kullanan kişilerin ve markaların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Dijital mecralarda reklam vermek isteyen pek çok kişi videoları tercih ediyor. Peki video içerikli reklamların sizlere ne gibi artıları oluyor?

Satış Haline Gelebiliyor

Görseller metin tabanlı içeriklere göre daha fazla ilgi görüyor. Bu sebeple, hareket ve dinamizm içeren video içerikleri çevrimiçi kullanıcılar tarafından beğeniliyor. Dünyaca ünlü e-ticaret şirketleri, ürün reklamlarında yer alan videoların satışları ortalama %40 oranında artırabildiğini söylüyor.

İstatistiklere bakıldığı zaman her üç tüketicinin bir video reklamı izledikten sonra satışa yöneldiğini de gösteriyor. Mesajı en uygun zamanda kullanıcılara ileten ve etkili bir harekete geçirme metni veren videolar büyük bir önem taşıyor.

İşlevsel

Görsel ve işitsel temalar bir araya geldiği zaman son derece etkileyici sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Bu tür reklam videoları insanların farklı duyularına hitap etmeyi başarıyor. Reklamcılığın amacına bağlı olarak, kitleyi eğlendirmek ve bilgilendirmek mümkün oluyor. Bu anlamda video reklamların bir ya da daha fazla mesaj iletme imkanı sunduğu da söylenebiliyor.

Arama Motoru Dostu

Arama motorları, arama sonuçları sıralamalarında video içeriklerine öncelik veriyor. Fakat sosyal medya platformlarında veya bloglarda yer alan videolar, çevrimiçi kullanıcıların markayı bulabilmesini de kolaylaştırıyor. Bu duruma ek olarak kullanıcılar video içeriğini paylaşma eğiliminde oluyor. Böylelikle daha fazla kişiye ulaşılabilmesi de mümkün hale geliyor. Organik trafikteki artış arama motorları tarafından kısa süre içerisinde fark ediliyor. Video reklamlar markaların pazarlama hedeflerine ulaşabilmesi için büyük bir önem taşıyor. Başarı oranları, diğer reklam türleri tarafından destekleniyorsa daha yüksek olabiliyor. 

Bütün bu detaylar, video reklamlarının gelecek yıllarda reklamcılık ve pazarlamada daha önemli bir yer tutacağını da gösteriyor. Bu durumu göz önünde bulundurarak markanızın hedefleri için reklam çözümleri geliştirebilecek uzman bir reklam platformuyla çalışmanız yararlı olabilir. Gerektiği zaman profesyonel destek almanız neticesinde daha başarılı çalışmalara imza atabilir ve reklam bütçenizin daha işlevsel bir şekilde kullanılabilmesini sizler de sağlayabilirsiniz. 

Arşiv