Reklam.com.tr - Twitter Reklam Şikayet

Twitter şu anda Dünya’nın en büyük sosyal medya platformlarından biri durumunda ve bu platformların toplumlar üzerindeki etkisi herkesin malumu, tabii ne kadar milyonlarca kişi tarafından kullanılan devasa bir sosyal medya platformu olsa da, Twitter’ın da yaşamına devam edebilmesi için gelir elde etmesi gerekmekte, bilindiği üzere Twitter şu anda ücretsiz olarak herkesin kullanımına açık durumda ve ana gelir kaynağı kullanıcılarına sunduğu Twitter üzerinde reklam verme imkanı.

Elbette, Twitter gibi platformların bireyler üzerinde bu denli etkili olmalarının en büyük sebebi platforma duyulan güven, bu güven sayesinde, insanlar başka yerlerde gördükleri reklamlara nazaran Twitter üzerinde gördükleri reklamlara çok daha yoğun ilgi göstermekte ve bu da Twitter reklamlarını reklam verenler tarafından vazgeçilmez kılmakta.

Sosyal medya platformlarının her birinin kendine has reklam verme imkanları ve kullanıcılarını korumak için reklam politikaları mevcut ancak bu politikaların yetersiz kaldığı ya da her ne kadar politikalara aykırı olsa da reklam verenlerin geçici olarak sistemi atlattığı bazı reklamlar kullanıcıların karşına çıkabiliyor. Bu gibi durumlar sosyal medya kullanıcılarını rahatsız edebiliyor ve bazen farkında bile olmadan  onları kurban pozisyonuna bile sokabiliyor.

Rahatsız edici olarak tanımlayabileceğimiz pek çok reklam ile karşılaşılabiliyor, örneğin cinsel veya şiddet içerikli, dolandırıcılık hedefli, illegal konular vs. Twitter'da bu şekilde olduğunu düşündüğümüz bir reklam ile karşılaşırsanız, bu tip reklamları şikayet etme imkanınız olduğunu lütfen unutmayın. Bu tip şikayetler ile platformdaki diğer kullanıcıları da koruduğunuzu lütfen unutmayın. Karşınıza çıkan twitter reklamın sağ üst köşesindeki buton ile

reklamı şikayet

ederek öncelikle kendi önünüzden kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

Kullanıcılar tarafından, şikayet edilme oranı fazla olan reklamlar Twitter tarafından ayrıca incelenerek politikalara aykırı bulunması durumunda, reklamların yayını durdurulmakta ve tekrar edilmesi durumunda reklam verenin tekrar reklam vermesini engellemeye kadar gidecek önlemler alınmakta, şu anda bu tarz rahatsız edici reklamlardan kurtulmanın en kolay yolu reklamı şikayet etmek gibi görünüyor. Twitter kullanıcılarına daha kaliteli deneyimler sunabilmek için sürekli olarak kendini ve reklam verenler için filtresini güncellemeye devam ediyor ve bu güncellemeler sayesinde rahatsız edici reklam yayınının giderek azalacağını bekliyoruz.

Arşiv