Tasarımın Oscar'ı kabul edilen ve dünya çapında düzenlenen en prestijli tasarım organizasyonlarından olan Red Dot Design Award'da bu yıl bir Türk tasarımcı iki ayrı konsept tasarımı ile finalde yarışıyor. Elliden fazla ülkeden, ün binin üzerinde tasarımcının katıldığı yarışmanın kazananı uzman tasarım jürisi tarafından Ağustos ayında Singapur'da düzenlenecek olan finalde belirlenecek.

Tasarımcı Zeki Özek, akıllı telefonları SLR fotoğraf makinelerine bağlamaya yarayan ‘iCam' ve ‘kaynak mantığında köklü bir değişiklik gerçekleştiren “Kaynakçı” adlı konsept tasarımlarıyla finale adını yazdırdı. Finale kalan eserler http://www.zekiozek.com/ adresinde yer alıyor.

Her yıl bütün kategorilerde ortalama 60 ülkeden 11 binin üzerinde tasarımın katıldığı Red Dot ödülleri gerek tasarımcılar gerekse de markalar açısından büyük önem taşıyor. Red Dot Tasarım Ödülleri ürün tasarımı, iletişim tasarımı ve konsept tasarımı alanında Merkezi Almanya, Essen'de bulunan Design Zentrum Nordhein Westfalen organizasyonu tarafından 1955 yılından bu yana her yıl düzenli olarak veriliyor.

Arşiv

Etiketler