YouTube, reklam videolarının izlenme oranlarıyla ilgili olarak ilk kez açıkladığı rakamlar kullanıcıların reklam izlemeye geleneksel mecralardaki kadar karşı olmadıklarını ortaya koyuyor. YouTube, asıl video öncesinde yayınlanan reklam videolarının yalnızca yüzde 30'unun kullanıcılar tarafından izlenmeden geçildiğini söylüyor. YouTube tarafından geçtiğimiz yılın sonlarında devreye sokulan TruView video reklamcılığı servisi başta reklam verenler tarafından kullanıcıya reklamı izlemeden geçme olanağı sunması nedeniyle olumlu karşılanmamış olsa da açıklanan verilere göre, kullanıcıya reklamı izlememe olanağı sunan bu sistem başarılı olmuş gibi görünüyor.

Webrazzi'nin haberine göre Google'dan Bruce Daisley, konuşmacı olarak katıldığı Media 360'ta, reklamları izleyen kullanıcıların, izlemeden geçenlere göre daha yüksek oranda etkileşimde bulunduğunun altını çiziyor. TrueView'ın devreye girmesiyle birlikte kullanıcıların reklamları izlemeden geçme olanağı elde etmesi neredeyse yaratıcı ve ilgi çekici reklamlar hazırlamayı zorunlu hale getirdi ancak ödeme reklamın ilk 30 saniyesini ya da tamamını izleyen kullanıcılar için yapılıyor. Böylece reklamı yapılan ürün ya da hizmetle ilgilenmeyen bir kullanıcı da zorla reklamı izlememiş oluyor. TrueView gibi uygulamalar, pop-up ve zorunlu olarak izletilen reklamların devrinin kapandığını göstermesi açısından da önemli.

Özellikle televizyon reklamların kullanıcılar tarafından en kolay geçildiği mecra. Bunun için çeşitli düzenlemeler yapılsa da, ölçülebilirliğinin ve etkisinin sürekli tartışıldığı bu reklamlar karşısında TrueView ve benzeri uygulamalarla desteklenen reklam türleri giderek daha avantajlı hale geliyor. Ölçülebilirliği ve kullanıcıya sunduğu tercih avantajıyla reklam videolarının giderek daha fazla etkili olacağı ortada çünkü kullanıcılar yaratıcı ve ilgi çekici olan bu videoları, diğer reklam türleri gibi görmezden gelmektense, kendi istekleriyle izlemeyi tercih ediyorlar.  

Arşiv

Etiketler