\"\"Özgün içerik yarışma işine dikkatli bir giriş yapan arama devi Google'ın sahibi olduğu YouTube un daha özgün videoları finanse etmek için beş millyon dolarlık bir fon oluşturduğunu duyurdu.

YouTube artan miktarda şahsi girişimci ve küçük şirketlerin düzenli bir şekilde özgün videolarını sitesine yüklemesini sağladı. bunların arasında kısa metrajlı animasyon filimleri yapan Mondo Media da var. YouTube un iş geliştirme grubundan George Strompolos "işe kendini ispat etmiş ve çok izlenen ortaklarla başlıyoruz. gelen teklifleri muhtemel izlenebilirlikleri, pazarlama planları, dağıtım kısaca her yönüyle değerlendiriyoruz. Bu arkadaşların bir çoğu youtube da önemli bir izleyici kitlesine sahipler fakat paraya sıkıştıklarından faaliyetlerini daha ileriye taşıyamayabilirler" diyor.

"YouTube'un partnerleri YouTube'daki kanallarında yayınlanan reklamlarda belirli bir pay almalarına karşın birçoğu önemli bir meblağ oluşturacak kadar tıklamaya ulaşamamaktadırlar. Bu küçük film yapımcıların çoğu işlerini küçük paralarla yürütmesine neden oluyor. İşte tam da sergiledikleri bu amatör ruh onların elinden tutmak ve ileriye taşımak, destek vermek için yeterli nedeni oluşturuyor" diyor Strompolos.

Partnerler oluşturulan fonu değişik maksatlar için kullanabiliyorlar; tek şart YouTube sitesinin öncelikli dağıtım platformu olarak kullanılması. örneğin kısa film çekimine para yatırmak isteyenler olabileceği gibi Youtube daki mevcut üretim seviyesini artırmak isteyenler de olabilir. Strompolos "belki de bunların üretimlerini ikiye katlamak için ihtiyaçları olan tek şey bir video editörünü işe almaktır" diyor. Bu çabalarla paralel olarak YouTube 4K olarak bilinen ve 1080 piksellik HD formatının dört katı çözünürlülüğe sahip formatta video çekimi desteklemeyi planlıyor.

Mütavazı olmasına rağmen bu son hamle Google ın sunduğu içeriği artımaktaki istekliliğini ortaya koyuyor. YouTube bir süre önce dünya eğlence güreşi lideri WWE ile tüm programları sitesinde yayınlamak üzere bir anlaşma yaptığını duyurdu. Siteye daha fazla özgün içerikli video koymak muhtemel telif hakkı ihlallerine karşı da koruma sağlayacaktır. Google görsel reklamcılık gelirini artırma yolunda ilerliyor. Google yetkilileri görsel reklamcılığın yakında patlama yapacağını öngörüyorlar ve  google bu alandaki firmalarıyla faaliyet gösteriyor ki YouTube bu alandaki gelişme stratejilerinin anahtar unsuru olarak görülüyor.

Online görsel reklamcılık yaklaşık olarak 20 milyar dolarlık bir pazar ve uzmanlar Google'ın bu pazarın 600 milyon dolarlık kısmına sahip olduğunu değerlendiriyor ki bunun tamamına yakını YouTube'dan sağlıyor.

Arşiv

Etiketler