Yapı ve mimarlık sektöründe dünyanın önemli yayınlarından birisi olan Arch Daily tarafından ilki geçtiğimiz yıl verilen Yılın Binası Ödülleri'nde birincilik ödülü Vodafone Portekiz'in oldu. “Yılın En İyi Kurum Binası” seçilen Vodafone Portekiz merkez binasının projelendirme çalışmaları 2006 – 2008 yılları arasında Barbosa & Guimaraes tarafından gerçekleştirilen bina Portekiz'in dünyaca ünlü şehri Porto'da.

Arch Daily mimarlık ve yapı içerikli bir site, aylık ziyaretçi trafiği 4 milyon civarında. 2011 Yılın Binası Ödülleri'nde bu yıl 1500 proje değerlendirildi ve kazananlar 30 binden fazla okurun 4 hafta süreyle verdiği oylar neticesinde belirlendi. Değerlendirmede yapılırken malzeme, yapım şekli, kullanışlı ve yaşamı kolaylaştıran özelliklere sahip olma gibi kriterler dikkate alındı. Ödüller kendi kategorisinde benzeri olmayan ve yenilikçi bir mimari tarzı yansıtan yapılara verildi.

Vodafone Portekiz Merkez Binası 2007 – 2009 yılları arasında Pedro Coelho yöneticiliğinde inşa edildi. Binanın temel özelliği Vodafone'un temel şirket felsefesini yansıtacak bir mimari anlayış doğrultusunda projelendirilmesi. Binanın dizaynı hareket ediyor izlenimi uyandıracak şekilde yapıldı. Durağanlığa karşı dinamik bir imajı yansıtan bu mimari anlayış resim, heykel ve fotoğraf sanatlarından alınan ilhamla projelendirildi. Binanın iç ve dış özellikleri tasarlanırken sadece estetik zevkler değil, kullanım açısından ergonomi de ön planda tutuldu. 8 katlı binanın 3 katı yer altında bulunuyor. Bina otopark, teknik birimler ve eğitim sahaları yanında bir de Porto manzaralı bir terasa sahip. Binanın en dikkat çekici özelliklerinden birisi geleneksel kalıplar dışındaki asimetrik iç ve dış görünümü.

Arşiv

Etiketler