Sinema Oyuncuları Meslek Birliği (BİROY), Yeşilçam'a emek vermiş oyuncuların hakkını aramak için yola çıktı. Televizyon kanallarına dava açmayı planlayan BİROY, 107 sanatçı için seferber oldu.

BİROY avukatı Sedef Erken Şanlısoy, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'ndan dolayı, 1995 yılı öncesi yapılan tüm Yeşilçam filmlerine yayıncıların telif ödemek zorunda olduklarını söyledi. Hiçbir televizyon kanalının, Yeşilçam oyuncularına telif ödemediğini söyleyen avukat, bundan böyle gereğinin yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Şu an bile televizyon kanallarında Hülya Koçyiğit, Tarık Akan, Filiz Akın ve Gülşen Bubikoğlu gibi yıldızların filmlerinin yayınlandığını söyleyen Şanlısoy, hiçbir televizyon kanalının bu yayınlar için telif ödemediğini söyledi. Telif hakları için televizyon yayıncılarına defalarca ihtar çeken BİROY, bu ihtarlardan sonuç alamadıkları için artık sorunu mahkeme yoluyla çözeceklerini söyledi.

Kendisi de dizi ve sinema oyuncusu olan Janset, BİROY'un başkanlığı yapıyor ve bütün yasal haklar için mücadele edeceklerini söylüyor. 107 oyuncu dışında Yeşilçam'a emek vermiş tüm oyuncuları da haklarını aramak için davet etti.  

Arşiv

Etiketler