Apple iPhone Amerika'da 2007'nin haziran ayında satışa çıkarıldı. Yeni ürün GSM dünyasında taşların yerini değiştirmesine neden oldu. Bu ürünle beraber dokunmatik mobil telefonlarda farklı ve yeni bir dönemin başlaması sağlandı. Apple iPhone, İpod v.b. ürünlerden sonra İpad ta geçtiğimiz aylarda piyasaya sürüldü. Apple 2007'den bu yana, her sene haziranda yeni bir İphone modelini piyasaya sürmektedir. Bu sene de 7-11 Haziran'da yapılacak olan WWDC 2010 açılışında Steve Jobs'un ürünün gene yeni bir modelini gündeme getirmesi bekleniyor.

Bununla ilgili olarak, geçen günlerde bir bar mekanında unutulan İphone Prototipi Gizmondo editörleri tarafından bulundu. Bu durum ve internette yayınlanan video ve fotoğraflar yeni nesilin bu sene de aynı ay içerisinde piyasaya sürüleceği beklentisini arttırdı. Ayrıca Wall-Mart marketinin İphone'nin fiyatını düşürmesi de bu beklentileri destekledi.

Bunların dışında ilgi çeken bir başka gelişme de, internette yayınlanan bir haberin, Apple'ın yeni ürün için reklam kampanyası için hazırlıklara başlayıp, reklam filminin çekimine başladığını yazmasıdır. Teknolojik alanda faaliyet gösteren Engadget sitesinin raporuna göre, yeni ürünün ön kamerası ile, iki kişi arasında yapılan görüntülü konuşması, yeni ürünün reklam içeriğinde kullanıldığıdır. Şimdiye kadar İphone ürünlerinde ön kamera kullanılmamıştı. Böylece bu alandaki eksiklikte kapatılmış olmaktadır.  

Arşiv

Etiketler