Dünyanın en prestijli otomobil markalarından Audi, LTE (Long Term Evolution) teknolojisi kullanan A8 modelini tanıttı. Audi mühendisleri tarafından geliştirilen otomobil dünyada bir ilk. LTE standardı şu an kullandığımız 3G ve DSL bağlantılarına göre 7 kat hızlı bir internet bağlantısı ve bilgi transfer etme olanağına sahip. LTE ile saniyede 100Mbit'lik bir erişim sağlanması mümkün. Bu rakam 3G'de 14.4 Mbit seviyesinde kalıyor.

A8'in prototipi Alcatel – Lucent işbirliğiyle Audi'nin teknolojide her zaman bir adım önde olma anlayışı çerçevesinde geliştirildi. Araçta online video izleme olanağı da bulunuyor ve bu prototipin birkaç yıl içinde bütün Audi modellerinde kullanılması hedefleniyor.

A8 3G altyapısı ile uyumlu olarak çalışan bütünleşik bir WLAN hotspot'a (kablosuz erişim alanı) da sahip. Bu açıdan da bir ilk olan A8'de MMI Navigasyon Plus'a entegre edilmiş bir UMTS modülü bulunuyor. Bu modüle 3G erişimi bulunan bir SIM kart kullanılarak kablosuz modem işlevi kazandırılabiliyor. Böylece araç içinde iPad, taşınabilir bilgisayar gibi mobil cihazlar internete kablosuz olarak bağlanabiliyor. Audi'nin en yeni modellerinden biri olan A7 Sportback modelinde de sunulan bu teknoloji yeni A6 modelinde de müşterilerin tercihine bağlı olarak kullanılacak.

Arşiv

Etiketler