Yandex ve Google Haritalar Yer Ekleme Püf Noktaları

Günümüzde bir işletmeyi bulmak için ilk başvurulan kaynaklar arasında navigasyon uygulamaları yer almaktadır. Bir adres bulmak isteyen kişiler genellikle haritalara bakarak bu adresi bulurlar. Bu sebeple, Yandex ve Google gibi popüler arama motorlarının haritalarına kayıt yaptırmanız gerekmektedir. 

Harita arama sonuçlarında yer almak istiyorsanız bazı aracılara ihtiyacınız olabilir. Harita kaydı için internet sitenizin sorunlarını tamamen halletmeniz gerekiyor. SEO çalışmaları yapılmış bir site sahibi olmanız kayıt yaptırabilmeniz için sizi avantajlı duruma getirir. Başvurunuz sonrasında uygun olmayan bir durum ortaya çıkar ise bu durumun düzeltilmesi talep edilebilir. Sorunlar düzenlendikten sonra işlemlerinize başlanmaktadır.

Haritalara yer ekleyeceğiniz zaman anahtar kelimelerinizi stratejik bir biçimde belirlemeniz gerekiyor. Ürün ve hizmetlerinizi en net şekilde gösterebileceğiniz kelimeler sayesinde arama sonuçlarında da listelenmeye başlayabilirsiniz. Yandex ve Google haritalarında işleyen anahtar kelime sistemini kullanırken ürün ve hizmetlerinizin çıkmasını istediğiniz anahtar kelimelerinizi seçmeli ve aynı zamanda negatif anahtar kelimelerinizi de seçmelisiniz. 

Haritalarda Bulunmanın Avantajları Nelerdir?

Harita hizmetlerinde yer aldığınız zaman arama sonuçlarında da görüntülenirsiniz. Bu durum daha prestijli gözükmenizi sağlar. Sosyal medya üzerinde önemli bir yere sahip olduğunuzu gören kullanıcılar size daha fazla güvenmeye başlarlar.

Yandex ve Google haritalara kayıt yaptırmanız yola çıkan, seyahatte olan insanlara yol boyunca ihtiyaç duyabilecekleri hizmetleri verebilmenizi sağlar. Özellikle bilmediği bir yerde seyahat halinde olan kişiler bir hizmet aradıkları zaman ilk olarak haritalara bakarlar. Haritalar içerisinde yer aldığınız zaman bu kişilere hizmet verebilirsiniz.

Yandex ve Google harita sonuçlarında yer aldığınız zaman bulunabilirliğiniz ve bilinirliğiniz artmaya başlar. Bütün aramalarda yer aldığınız zaman isminize olan aşinalık seviyeniz artar. Müşterileriniz bilindik yerlere gitmeyi tercih edecekleri için ilk fırsatta sizi tercih etmeye başlarlar. Akıllı cihazlardan erişilebilir olan haritalar sizin iletişim bilgilerinizi de gösterir. İletişim bilgilerinize hızlıca ulaşan hedef kitleniz sizlere iletişim adresleriniz üzerinden ulaşabilirler. Bu ayrıcalıklardan yararlanmanız aynı zamanda SEO açısından da arama motorlarının gözünde daha değerli olabilmenizi sağlar ve sizi üst sıralara taşır.

Arşiv