Kan bağışının önemini sürekli hatırlatmak isteyen Türk Kızılay'ı, bu faaliyetini hayata geçirmek için Vodafone'un teknik altyapısından yaralanacak.

Vodafone abonelerine ücretsiz olarak, kan bağışıyla ilgili bilgi verecek olan servis ile kan bağışı hakkında daha fazla bilinçlendirme yapılması planlanıyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar: “Türkiye'de ilk defa geleneksel kan vermenin ötesine geçerek mobil iletişim teknolojisinin kullanımıyla yeni bir sayfa açıyoruz. Bunun önemi büyüktür. Teknoloji Vodafone ile “sağlık için” hizmete sunuluyor.

Ülkemizin bir yıllık kan ihtiyacı 1 milyon 800 bin ünitedir. Kararlılıkla uyguladığımız program sayesinde bugün, yıllık 1 milyon 300 bin ünite kan bağışı rakamına ulaştık. Vodafone'un yüksek sosyal duyarlılığı ve teknolojik altyapısı katkısıyla, 2013 yılında ülkemizin kan ihtiyacının tamamını gönüllü, güvenli ve düzenli bağışçılardan karşılamayı hedefliyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı'na, toplum ve kişi sağlığı açısından sonsuz öneme sahip olan bu çalışmaya verdiği büyük destek için ihtiyaç sahipleri adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.  

Arşiv

Etiketler