Video Reklamlarında Dönüşüm Oranı mı?  Marka Bilinirliği mi?

Video reklamlarında amaç marka bilinirliğini sağlamak mı yoksa dönüşüm oranını yükseltmek mi olmalı? Aslında bu sorunun yanıtı ihtiyaca göre değişir. Aynı zamanda reklamın içeriğine ve amacına göre de farklı bir yanıt ortaya çıkabilir. Öncelikle video reklamlarının aslında aynı zamanda marka bilinirliği de sağladığını bilmenizde fayda var. Çünkü herhangi bir ürün tanıtımı içeriği olsa da mutlaka markası da reklama yansıyor. İnsanlar markaya da dikkat ediyor ve bu sayede “ne kadar çok video reklam, o kadar aklıda kalıcılık” diyebiliriz. 

Her markanın mutlaka hedef kitle çerçevesinde yeterli bilinirlik düzeyine ulaşması gerekiyor. Çünkü pazarlama hedeflerinin gerçekleşmesinde en önemli adım budur. Ürün ya da hizmet ne kadar iyi olursa olsun, insanların tanımadıkları markaların ürünlerine ilgi göstermediği bir dönemde yaşıyoruz. Bundan yola çıkarak tanınmayan bir markanın satış hedeflerine ulaşmasının zor olduğunu belirtelim. 

İlk Etapta Marka Bilinirliğini Artırın!

Öncelikle video reklamlarla marka bilinirliğinin yeterli düzeye ulaşmasını sağlamalısınız. Ancak pek çok platformda video reklamların ilk 5 saniyede geçilebildiği gerçeğini de unutmayın. Dolayısıyla son derece ilgi çeken ve etkileyici reklamlarla markanızın tanıtımını yapmanız gerekiyor. Bir anlamda en iyi planlanmış reklam modelinin video reklamlar olması lazım. Marka bilinirliğini artırmak için şu yolları deneyebilirsiniz: 

Google görüntülü reklam ağında reklam 

YouTube video reklamları 

Yeniden pazarlama kampanyaları 

Facebook reklamları 

Google arama sayfası reklamları 

Marka bilinirliğinin ideal seviyeye çekilmesinin ardından hedeflediğiniz dönüşüm oranına ulaşmanızı sağlayacak olan reklam içeriklerini tercih etmeye başlayabilirsiniz. Uzun vadede güven oluşturan bir markanın ideal dönüşüm oranını yakalaması da zor olmayacaktır. Bunun stratejik anlamda da çok büyük önem taşıdığını göz ardı etmemeniz gerekiyor. Her reklamın dönüşümünü de mutlaka inceleyin. Yatırım/getiri oranını bilmeniz sonraki reklam hedeflerinizde belirleyici bir unsura dönüşebilir. 

Arşiv