İnternet Reklamcılık Bürosu (Internet Advertising Bureau, IAB)'nun bir araştırmasına göre, reklam ajansı yöneticilerinin %68'i dijital video reklam bütçelerinin önümüzdeki 12 ay içinde artmasını bekliyor. Ama her tür firmanın bütçesi dijital video reklamı yapmaya yetmeyebilir ve internette video reklam yapmadan da görsel tanıtımlar yapabiliriz.

Görsel hikaye anlatımını iyi yapmak için biraz sanat ve biraz da pazarlama stratejisi gerekir. Bazı reklam ajansları sosyal medyada etkin isimlerle stratejik ortaklıklar kurarak, hem marka farkındalığını hem de ürünlerinin kaliteli ve otantik algılanma düzeyini artırmayı hedefliyorlar. Mesela bazı restoranlar, Instagram'da çok sayıda takipçisi olan üyelerle anlaşarak, yemeklerinin fotoğraflarının yayınlanmasını sağlıyorlar. Bu, reklam dünyasındaki masraflar göz önüne alındığında pek çok restoran için çok ucuza gelen bir taktik.

İnternet için görsel reklam düşünürken güçlü ve tutarlı bir içerik formatı geliştirirsek, kullanıcılar belirli bir şekli, başlığı veya yazı karakterini gördükleri an içeriğin bize ait olduğunu anlayabilirler. Ve bu görsel öğeler, logo gibi bizim markamızın veya firmamızın imzası haline gelebilir. Mesela Twitter'da her Salı günü insanları motive eden bir söz payaşabiliriz ve bunu da bizim firmamıza özgü belirli bir biçime sahip bir söz baloncuğu içinde yazabiliriz. Her Salı sözlerimizi aynı biçimdeki baloncuk içinde yazdığımızda, kullanıcıların zihninde belirli bir tarzda yer edinmiş oluruz.

Farklı içerik üretme seçenekleri üzerine düşünürken, tüketicilerin birçok farklı platformu kullandığını da hesaba katmalıyız. "Herkes video reklam yapıyor, biz de yapalım" diye körü körüne bir trend takipçiliği yerine, kendi firmamızın sahip olduğu verileri ve müşteri kitlesini en doğru biçimde değerlendirerek sosyal medya gönderileri ve infografikler tasarlayıp Pinterest ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında kullanabiliriz. Gerçekten iyi içeriğe sahip gönderiler aslında paylaşılmaya video reklamlardan daha müsaittir ve bu gönderilerimizi tasarlamaya başlamadan önce kapsamlı bir strateji geliştirirsek, uzun süreli ve çok sayıda farklı reklam seçeneğini kapsayan tutarlı kampanyalar düzenleyebiliriz.

Unutmayalım ki internette görsel reklam yapmak için video reklam yapmamız şart değildir. Video reklamdan başka görsel reklam seçeneklerini belirli bir strateji dahilinde ve planlı bir biçimde kullandığımız takdirde, firmamıza özgü bir tarz oluşturabiliriz. Reklam dünyasındaki trendler önemsiz olmamakla birlikte, firmamızın ürünlerini, hizmetlerini, karakterini veya kültürünü hesaba katarak farklı reklam seçeneklerini kullanabiliriz ve hatta bu şekilde daha yüksek bir başarı da elde edebiliriz.  

Arşiv

Etiketler