Sosyal medya araştırma şirketi Monitera'nın kurucu ortağı Metin Kahraman, Twitter'ın Türkiye ve dünyadaki kullanımını içeren bir rapor hazırladı. Rapora göre Şubat 2012 tarihi itibarıyla 465 milyonu aşan kullanıcısı olan Twitter'ın, en fazla kullanıcıcısı 107.7 milyon kullanıcıyla Amerika'da bulunuyor. Merkezi San Francisco'da bulunan şirketin ikinci en çok kullanıcısı 33.3 milyon ile Brezilya, üçüncü 29.9 milyon kullanıcıyla Japonya olduğu açıklandı. Dördüncü sırada 23.8 milyon ile İngiltere, beşinci sırada ise 19.5 milyon kullanıcı sayısıyla Endonezya yer alıyor.

Monitera'nın verilerine göre Türkiye'deki kullanıcı sayısı 7.2 milyon kişi. Yapılan incelemede dünya genelinde her gün 175 milyon tweet atıldığı tespit edildi. Bu sayı Türkiye'de her gün için 1.7 milyon olarak belirlendi. Monitera'nın kurucusu Kahraman, Türkiye'de en çok tweet'in 21.00-22.00 arasında atıldığını bunun nedeninin ise dizi yorumları olduğunu belirtti. En çok tweet atılan günün Cuma günü olduğunu belirten Kahraman, “Hayırlı Cumalar” tweet'inin çok yaygın kullanıldığına dikkat çekti.

Monitera'nın diğer verilerinde, Türkiye'deki Twitter kullanıcılarının yüzde 53'ü erkek, yüzde 47'si ise kadın olduğu belirtilirken ortalama takipçi sayısı 151 olarak veriliyor. İllere göre tweet dağılımına bakıldığında yüzde 58 ile İstanbul ilk sırada yer alırken, yüzde 13'ü ile Ankara ikinci, yüzde 11 ile de İzmir üçüncü sırada yer alıyor.

Tweet'ler en çok mobil cihazlardan atılyor. Türkiye'deki tweet'lerin yüzde 59'u mobil cihazlardan, yüzde 41'i ise internetten atılıyor. Mobil cihazlarda ise tercih Blackberry'den yana kullanılıyor.

Arşiv

Etiketler