Facebooktan sonra, en çok kullanıcıya sahip olan mikro blog ağı Twitter, tıpkı Facebook sayfalarındaki gibi, kullanıcılar arasında sohbet dönemini başlatıyor.

Sosyal ağ siteleri, rakiplerini geride bırakmak için durmadan kendilerini yeniliyor ve geliştiriyorlar. Anlık özel mesajlaşmanın yetmediği zamanlarda, bir adım daha atılıyor ve aynı Messenger gibi, karşılıklı sohbet edebileceğimiz alanlar yaratılıyor. Önce Facebook ile kavuştuğumuz chat formatına, şimdi de Twitter talip.

Sosyal ağ sitelerinde bu sistemi geliştiren Bonfire ekibi, şu an Twitter için çalışmalarını sürdürüyor. Önkayıt yaparak, sistemin ilk kullanıcılarından olabilirsiniz. Beta sürümü olmasına rağmen, çok estetik bir görüntüye sahip olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz.

Aslına bakılırsa, sosyal ağ sitelerinde karşılıklı iletişim kurmanın bir çok yöntemi olduğunu düşünürsek, bunlara fazladan sohbet eklentisinin getirilmesi çok da gerekliymiş gibi görünmüyor. Evet ilerlemek, yenilikler yapmak sosyal ağ siteleri ve kullanıcılar için önemli adımlardır fakat, zaten her haliyle bize anlık iletişim olanağı sunan bu siteler neden daha fazlasını yapmaya çalışıyorlar diye düşünmeden de edemiyoruz. Twitter kendine has özellikleriyle gayet güzel ilerleyen, bir mikroblog sitesi olmaktan çıkmaya mı başladı? acaba her kullanıcı, sohbet eklentisinden memnun kalacak mı? Gibi soruların cevabını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.  

Arşiv

Etiketler