Bir süredir büyük bir yatırım alacağı söylentileri boşa çıkmadı ve Twitter bugün bir açıklama yaparak yatırım aldığını doğruları. Ntvmsnbc'de yer alan habere göre Facebook, Groupon, Zynga gibi şirketlerin de yatırımcısı olan DST ve Twitter'ın mevcut yatırımcılarının katıldığı bir round ile, şirketin 800 milyon dolar civarında bir yatırım aldığı söyleniyor. Yatırım turunda, geçen hafta Trendyol'a yatırım yapan Kleiner firması da var. Yatırım turunda şirketin mevcut hissedarlarından bazıları hisse satışı gerçekleştirdi. Şirketin değerlemesi ise 8 milyar dolar civarında.

Twitter resmi blogundan da bir açıklama yaparak, bazı istatistiklere ve kuruluşundan bu yana geldiği noktaya dair bilgilere yer verdi.

Açıklamada oldukça ilginç bilgiler mevcut. Buna göre bir yıl önce günde 65 milyon tweet gönderilirken, şu anda bu rakam günlük 200 milyon tweete ulaşmış durumda. 1 yıl önce Twitter API'lerini kullanarak servise bağlanan uygulama sayısı 150 bin iken, bu rakam şu anda 1 milyon sınırını aşmış durumda. Twitter'ın 250 kişilik kadrosu ise şu an 600 kişiden fazla.

Twitter son günlerde özellikle yönetim birimlerinde sıkıntı yaşıyor. eMarketer tahminlerine göre, Twitetr 2011 yılında 150 milyon dolarlık reklam geliri elde edecek. Bu rakamın 2012'de 250 milyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. Aralık 2010'da aldığı yatırımla 3.7 milyar dolar olarak biçilen değerin son yatırımla birlikte 8 milyar dolara çıkması ise şirketin büyüme hızını arttırıyor.

Arşiv

Etiketler