Kurulduğundan beri 2,5 yıl geçmesine rağmenTwitter firması “tweet” adı verilen kısa tekst mesajları ile her gün milyonlarca ziyaretçi tarafından kullanılmasına rağmen  ciddi anlamda gelir elde edemedi.

Facebook ve sosyal medya sitelerinden sonra ardından son dönemde internette yıldızı parlayan mikroblog sitesi Twitter da gelir elde etmek için yeni bir reklamcılık modeli uygulamaya karar verdi.

Mikro-blog sitesi Twitter, reklam alacağını açıkladı. "Promoted Tweets" (reklam cıvıltıları) adı verilen yatırımcı reklamlarının, site ziyaretçilerinin şu anda yayınladıklarına oranla daha kısa mesajlardan oluşacağı açıklandı.

Dünyada on milyonlarca kullanıcısı bulunan merkezi Amerika San Francisco'da bulunan Twitter, internet sitesi bloğunda reklam ile ilgili yaptığı açıklamada, site kullanıcılarından daha geniş bir hedef kitleye ulaşmak isteyen firma ya da işletmelerin belirli ücretler karşılığında Tweeter sitesine reklam verebilecekleri açıklandı.

Twitter yetkilisi Sean Garrett reklamcılık modeliyle Twiiter.com sitesi üzerinden arama yapan kullanıcıların yüzde 2  ila 10'una ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

 

Arşiv

Etiketler