Twitter COVID-19 Aşıları Hakkında Yanıltıcı Tweetleri Kaldırıyor

Twitter yetkilileri geçtiğimiz Çarşamba günü COVID-19 aşıları hakkında atılan yanlış veya yanıltıcı tweetleri kaldıracağıyla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Twitter’ın bloğunda yayınlayan gönderiye göre, aşıların halkı kontrol etmeye kasıtlı olarak zarar verdiğini ve komplo teorilerini ileri sürdüğünü iddia eden tweetlerin kaldırılacağı kesinleşti. Yeni politikaların uygulamaya geçmesinin ise en az 1 hafta süreceği söyleniyor.

Komplo Teorileri Engellenecek

Gelecek yenilikten sonra Twitter, aşı komplo teorilerini öne süren tweetleri etiketleyebilecek ve uyarılar yerleştirebilecek. Bu etiketli özel tweetler, Twitter’ın seçimler boyunca kullanıcıları doğrulanmış oylama bilgilerine eriştirdiği sistemin bir benzeri olacak. 

Blog gönderisinde aynı zamanda, ‘’Bu politikaları dünyadaki yerel, ulusal ve küresel halk sağlığı yetkilileriyle birlikte uygulayacağız. Yaklaşımlarımızda tamamen şeffaf olacağımızdan emin olabilirsiniz.’’ İfadelerini yer alıyor. 

Aşıların mikropçip içerdiklerine ya da DNA’yı değiştirmek için kullanıldığına dair verilen yanlış ifadeler kesinlikle tweetlerde yer alamayacak. Kuralların uygulamaya alındıktan sonra politikaları da genişleteceği söyleniyor. Mart ayında Keşfet sayfasında COVID-19 sekmesine yer verilmişti. Twitter, koronavirüs bilgilerini sağlamak için Dünya Sağlık Örgütü ve benzeri kuruluşlarla ortaklık kurmuştu. 

Gelecek hafta yürürlüğe girecek olan sistemde ilk önce uyarı mekanizması aktif edilecek. İlk etapta aşıyla ilgili insanların kararlarını etkileyebilecek olan olumsuz yorumlara sahip tweetler işaretlenecek. Bununla birlikte ülkelerde yer alan sağlık kuruluşlarına ve ilgili makalelere bağlantılar gönderilecek.

Süreç Nasıl İşleyecek?

Bir sonraki adımda paylaşımlar yayından kaldırılacak. Süreçler daima ülkelerdeki sağlık kuruluşlarıyla birlikte yürütülecek. Benzer çalışmaların daha önce yapıldığı için kullanıcıların uyarıları yadırgamayacağı ve kolay bir şekilde alışacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Twitter cephesinden sonra dönemlerde bu tarz açıklamaların ve önlemlerin daha sık geldiğini herkes fark ediyor. Bu süreçleri başarılı ve titiz bir şekilde yöneten Twitter, COVID-19 mücadelesinde de aynı titizlikte devam ettiğini kanıtlıyor. Süreç aktif bir şekilde hayata geçirildiği zaman yaşanan bilgi kirliliğinin önüne geçilmiş olacak. Böylelikle aşı hakkında veya hastalık hakkında güncel bilgilere ulaşmak isteyen kişiler yanlış bilgi veren haberlerden ve içeriklerden uzak bir platform deneyimi yaşayabilecekler. 

Arşiv