Taksitli alışveriş, puanla bedava alışveriş, konuşma süresi gibi yeniliklerle sektörü şekillendiren Türkiye'nin ilk kredi kartı World Card 20. Yaşını kutluyor. Yapı Kredi Perakende Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer son 10 yılda Türkiye'de finans sektöründe büyük değişiklikler olduğunu kredi kartları sektörünün de gelişmiş pazarlar içinde dikkat çekici bir büyüme gerçekleştirdiğini söyledi.

20 yıldan bu yana hem Türkiye hem de dünyada inovatif uygulamalarla öncü olduklarını kaydeden Somer, marka değeri ile dünya listelerine girmeyi başaran tek Türk kredi kartının World olduğunun da altını çizdi. Somer birçok ulusal ve uluslar arası ödül sahibi olan ilklerin markası olarak 2011'de de sektörü şekillendirecek ve ezber bozacak uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

World Card tüketicileri sunulduğu 1991 yılından bu yana kullanıcı sayısını 8 milyona, lisans bankaları ile birlikte 11 milyona çıkardı. Üye işyeri sayısı yaklaşık 323 bin olan World, 1997'de imprinter ile başladığı POS parkını 2011 yılında 400 bine ulaştırdı. Her yıl 500 milyondan fazla işlem gerçekleştiren World, tüketicilerine yılda yaklaşık 200 milyon liraya eşdeğer de puan kullanımı sağlıyor.

Arşiv

Etiketler