İtalyanlar üzerinde Türkiye'yle ilgili olarak farkındalık yaramak amacıyla yürütülen açlışmalar kapsamında, taksi ve tramvaylar Türkiye'yi tanıtan resim ve sloganlarla süslendi.

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Melda Araz, toplu taşıma araçlarına giydirilen reklamlarda ‘Hiç Bitmeyen Masal' sloganının kullanıldığını, Kız Kulesi ve Pamukkale yanında, yaz sezonu dolayısıyla deniz temalı görsellerin kullanıldığını açıkladı. Araz, Floransa ve Bologna'da 55, Torino'da da 80 taksi giydirdiklerini belirterek, bütçe kısıntısı nedeniyle geçen yıl Milano ve Roma'da olduğundan daha az sayıda taksi giydirildiğini, bu nedenle de daha akıcı yerler kullandıklarını söyledi. Araz, taksi giydirme reklamlarının mayıs ve haziran aylarında devam edeceğini söyledi.

Taksi reklamlarında üçüncü şehir olarak Torino'nun seçilme nedeninin, daha büyük ve kuzeyde oluşunun yanı sıra, Türk Hava Yolları'nın (THY) da Torino seferlerine başlaması olduğunu açıkladı ve reklamlarda ayrıca THY logosunun da kullanıldığını belirtti. Araz, Mayıs-Haziran-Temmuz aylarında da Milano'da bir tramvay hattının Türkiye görsellerini taşıyacağını sözlerine ekledi.

Arşiv

Etiketler