ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'deki değişim ve gelişime bakarak, en güçlü ilk 10 Ülke arasına girebileceğini söyledi. “Türkiye, Cumhuriyet tarihinin 100. yılında, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içinde yer alacak” diyerek, 2023 yılında gördüğü Türkiye'den bahsetti. Türkiye'nin son 10 yılda yaptığı girişimleri ve çalışmaları çok olumlu bulan Biden, ülkemizle ilgili umut verici konuştu.

II. Küresel Girişimcilik Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan Biden, övücü konuşmalarına devam ederek; “Türkiye'de ciddi yetenekler var, bir sonraki Steve Jobs Türkiye'den çıkarsa hiç şaşırmam” dedi. Türkiye'de bulunmasının tesadüf olmadığını dile getiren Biden, son 10 yılda 3 kat büyüyen Ülkemizi görmezlikten gelemediğini dile getirdi. Girişimcilik üzerine uzun uzun konuşan Biden, artık ülkelerin girişimcilik sayesinde kalkınacağını, yaratıcı beyinler sayesinde ilerleyeceğine değindi.

İlki ABD'de, ikincisi ise, İstanbul'da düzenlenen Küresel Girişimcilik Zirvesi ile 100 ülkeden, 2 bin 600 den fazla katılımcıyı ağırladık.  

Arşiv

Etiketler