Turkcell “Cep-T Para” adı verilen yeni platformuyla, cep telefonlarının banka kartı gibi kullanılmasına olanak tanıtan platformunu tanıttı. İlk olarak Garanti Bankası ile gerçekleştirilen işbirliği sayesinde, kullanıcılar Cep-T Paracard servisinin kullanarak para transferi yapabilecek, ön ödemeli hatlara para yükleyebilecek ve bonus kazanabilecek. Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Cep-T Para'nın bütün bankalara açık bir mobil finansal servis platformu olduğunu, kullanıcılara finansal servislerde güvenilir ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunarken, bankalar açısından da, finansal kapsama dışında kalan 20 milyon kişiye ulaşabilecekleri bir alternatif platform olduğunu kaydetti. Ciliv, diğer bankaların da hızlı bir şekilde bu platforma geçmelerini beklediklerini söyledi. Düzenlenen toplantıda, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de, Turkcell ile gerçekleştirdikleri Cep-T Paracard ile 1.5 milyon kişiyi bankacılıkla tanıştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, Türkiye'de banka kaydı olmayan 20 milyon kişi olduğunu, ancak, bunlardan önemli bir kısmının 33.1 milyon abonesi olan Turkcell'in işlem merkezlerini (TİM) kullandıklarını belirtti. Bayrakdar, Garanti Bankası ile başlattıkları platformda 2011 yılı sonuna kadar 4-5 banka olacağını kaydederek, NFC (35 liraya kadar alışverişlerin şifresiz olarak cwep telefonundan temassız gerçekleştirilmesine olanak sağlayan teknoloji) özellikli Turkcell T20 adlı telefonun da haziran ayında tanıtılacağını ve Turkcell'in getireceği T serisi bütün telefonların NFC özelliği taşıyacağını açıkladı.

Turkcell Cep-T Para'nın reklam filmi de ekranlara gelmeye başladı. Avrupa Yakası dizisi ile hafızalara kazınan Aslı (Gülse Birsel), Burhan Altıntop (Engin Günaydın) ve Tanrıverdi (Sarp Apak) karakterlerinin yer aldığı filmde, platformun kullanıcılara sunduğu hizmetler detaylı şekilde aktarılıyor.

Arşiv

Etiketler